Kell felsőfokú nyelvvizsga, ha valaki magán nyelvtanár szeretne lenni vállalkozóként?
Csak ha tanítványokat is akar...
Te mennél olyanhoz nyelvet tanulni, akinek nincs felsőfokú nyelvtudása? Ha van neki, miért ne szerezné meg a nyelvvizsgát is? Ha viszont nincs felsőfokú nyelvtudása, a nyelvet sem ismeri eléggé - amellett, hogy eleve tanítani se tud hatékonyan tanári végzettség nélkül... Ha lenne tanári végzettsége, az magába foglalná a felsőfokú nyelvvizsgát is.
"nyelvszakos mesterdiplomám lesz"
Akkor kit érdekel, hogy elmentél-e nyelvvizsgázni? Hiszen maga a diploma bizonyítja a felsőfokú nyelvtudást is. Vagy még a diploma megszerzése előtt el akarod indítani a vállalkozást?
"De még nyelvszakos egyetemi hallgatónak se kéne."
Azért az erősen függ attól, hogy milyen vizsgákon van már túl!
"Egyébként nyelvszakos mesterdiplomám lesz, a nyelvtudás és korrepetálási tapasztalat is megvan, csak nem mentem el nyelvvizsgázni még."
Feltételezem, hogy az alapszak megvan. (Ha nem tanáris vagy.) Ha igen, akkor a legtöbb esetben maga a diploma felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű. Tehát nem kell külön elmenni. Azért a legtöbb esetben, mert vannak nyelvszakok, amiknél ez nem igaz. (Ha jól tudom a keleti nyelvek, ukrán ilyen.)
Az, hogy kinek kéne, kinek nem kéne teljesen egyénfüggő. Voltak olyan csoporttársaim, akik már első évben nagyon jól magyaráztak, tanítottak is, míg én nem tudok jól magyarázni, így nem tanítok. (Nyelvszakos voltam.)
+ Ahogy a kilences írja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!