Az angol vagy a német a könnyebb? Miért?
Kinek?
Ha neked, akkor mondhatnál pár dolgot magadról, milyen egyéb nyelveket beszélsz, mi a kötődésed az egyik vagy másik nyelvhez, mik a korábbi tapasztalataid ezekből a nyelvekből. Milyen szintről beszélünk, stb...
Vagy ha egy átlag német szemszögéből, akkor a német könnyebb.
Nekem német. A névelőket, a ragozást, mondatszerkesztést, a kiejtést, az igeidőket, passzívot stb. nekem gyerekjáték volt megtanulni, szavakkal sincs bajom, B2-ig úgy repültem mint egy álom.
Angolból a mai napig 4 igeidőt használok, a mennyiből? 12-14? A többi nyelvtani módot, passzív stb. igyekszem kerülni. Fogalmam sincs egyikről se, addig értem míg gyakorlom, aztán elkezdek beszélgetni valakivel angolul és max tényleg 4 igeidőt használok. Azt is rendszerint rosszul...A rengeteg kivételt a mai napig nem tudom. A kiejtésemen én magam is röhögök. Utálom is mint a xart rendesen. :D
B2 meg van ebből is, elbeszélgetek én, de a nyelvtanom nem jó és nem is akarok vele foglalkozni, mert ha magyarul magyarázzák el, akkor sem értem. Hát lehet ehhez is kell azért érzék, mint a matekhoz. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!