A holland vagy a német nyelv a könnyebb?
Mindig is titkolt nagy álmom volt nyugatra költözni. Viszont sajnos angolból se tudtam a B1-es szinten átlendülni és azzal, hogy a UK kilépett az EU-ból a régi álmom is szertefoszlott (mindig imádtam az angol kultúrát/vidéket/időjárást), hiszen a diploma megszerzése már bőven a brexit utánra esett így már esélytelen, hogy valaha is ott dolgozhassak mondjuk sofőr/kertész/targoncás/egyéb nem magas szakképzettséget igénylő szakmában.
Viszont itthon alig boldogulok, nincs jövőképem, napról napra tengődöm a munkahelyen cél nélkül szakmailag egy helyben toporogva ezáltal depressziósan. Ezért németet kezdtem el tanulni fél évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy hátha jobban fog menni mint az angol, de abbahagytam mert annyira bonyolult és nehéz logikus nyelv millió szabállyal és kivétellel.
Azon gondolkoztam, hogy munkavállalás céljából talán még a holland nyelv ami még szóba jöhet, mert ott is vannak munkák, nagy ország és nem utolsó sorban az eutanázia is legális, ami krónikus betegként számomra fontos tényező lenne egy kiköltözésben is (ha majd rosszabbra fordulna a sorsom).
De nem tudom mennyivel nehezebb/könnyebb mint a német. Ott is olyan sok kivétel meg logikai szabály van?
A kiejtés nem gáz, mert amúgy is raccsolok és tetszik az akcentusuk.
Mindegyik nyelv egyaránt bonyolult, csak mindegyik másképpen.
Viszont a depressziódat itthon, magyarul, magyar nyelvű pszichológusokkal kellene kezeltetned, nem pedig külföldben gondolkodni. Amíg itthon depressziós vagy, külföldön is az leszel, és ott, idegen nyelvi közegben nem fognak tudni segíteni rajtad, ha csak tört angolsággal/németséggel/stb., tudod kifejezni, hogy mi mindent is érzel, és ha a pszichológus szavait is csak részben érted majd meg...
Szerintem ez egy olyan nyelv amit csak ott lehet megtanulni
Svajcba èltem 16 èvet pàr hollandal is dolgoztam.Mèg ûgy is nehèznek tünik,hogy az angol meg nèmet miatt sok mindent megèrtek ha olvasok.
Viszont nagyon jofej volt mind,lazâk stresszmentesek.
Biztos nem rossz vâlasztâs,egy ismerösöm aki utàl dolgozni ott volt egy èvet ès mondta èlete leglazàbb munkâja volt.
Amit tudok a szàmok is ûgy vannak
mint a nèmetbe .
Azt gondolom minimum olyan nehèz mint a nèmet.
Svèdnèl azèrt tuti könnyebb ahogy beleolvastam meg kinnt jartam
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!