Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Akik nagyon tudnak angolul,ez...

Akik nagyon tudnak angolul,ez így nyelvtanilag helyes ?

Figyelt kérdés

...... ( Nev ) , my most Precious Darling!

i wish you Happy Birthday, Health, a Joyful Life and endless Happiness!

i would give a thousand Lives if I had, not only one to see your Face, your sea blue eyes,to be with you and feel your Breath on my skin.

I miss You in every second of every hour when i am not with you.

You are my Happiness on earth and you will be on the other side .

In Love , ..... Nev

2023. okt. 28. 13:40
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
71%

Dear ......, my most precious darling,

I wish you a Happy Birthday, health, a joyful life and endless happiness.

I would give a thousand lives, not only this one, to see your golden hair, your sea blue eyes, to be with you and feel your breath on my skin.

My soul is a prisoner of sadness until I can see your face and hear your soothing voice.

I miss you every day, every second of every hour when I am not with you.

You are my happiness on (this) Earth, and you will be on the other side.

With Love , .....

Szerintem senkinek semmi köze, milyen stílusban akar valaki egy szerettével kommunikálni és hogyan fejezi ki magát valaki. Mindannyian különbözünk, fogadjuk el

A szöveg alapjában véve rendben van, az angol nem használ olyan mértékben felkiáltójelet, mint a magyar. Felesleges nagybetűzni a szavakat, nem lesznek hangsúlyosabbak, pláne, ha minden második szót nagybetűzöl. Az értelmük adja a mélységet :)

Alapvetően "Dear"-rel kezdünk levelet, ez lehet "My dear" vagy "To my Love, ....." megszólítás is.

Lezárásra az "in love" tényleg nem jó, ezt a fordító nem fogja kijavítani neked, mert ez egy helyes szerkezet, azt jelenti szerelemben lenni, szerelmesnek lenni. Levelet ebben a kontextusban "With love"-val zárunk, vagy szemezgethetsz azok közül, amiket előttem felsoroltak - azok mind jók.

Amiket javítottam:

"a" Happy Birthday

"a" prisoner of

"every day" ezt elhagyhatod, nekem így jobban felépül a fokozás

(this) Earth a this elhagyható, mivel nincs másik Föld, nem kell megkülönböztetni, max nyomatékosításként szolgálhat

Hajrá és sok sikert :-)

2023. okt. 29. 11:56
 42/49 anonim ***** válasza:

Nem. Az "I" mindig nagybetű, kezdjük ott. De ha még ennyi se tűnik fel, akkor nagyon-nagyon kezdő vagy. Akkor meg miért kéne annyira helyesnek lennie nyelvtanilag? És miért pont nyelvtanilag? Pl. szemantikailag miért nem érdekel, hogy helyes-e?

De egyébként ha tényleg annyira nagy a szerelem részéről is, pont nem fogja érdekelni őt, hogy mennyire helyes nyelvtanilag (vagy más szempontból). Ha meg az fogja érdekelni, abból nagyon fontos lenne komoly következtetéseket levonnod!

2023. okt. 29. 12:13
 43/49 A kérdező kommentje:
Nem érdemel még egy szót sem , nem ám hogy ilyen üzenetet .
2023. okt. 29. 16:55
 44/49 A kérdező kommentje:

Ma van a szülinapja

Tegnap fontosabb volt a rugby meccs a haverokkal,amit éjjel 3ig ünnepelt tehát a szülinapját is nélkülem ünnepelte.

Mondtam hogy oké ,de akkor atjossz ma este ?

Erre az volt a válasz hogy nem ,mert nincs jól úgyhogy majd holnap délelőtt mert ma amúgy is egy nyugodt estét szeretett volna egyedül ,otthon . 44 éves amúgy ...

Nos , alapból is úgy beszéltük meg hogy hétfő reggel ,most valahogy mégis nagyon rosszul esik .

2023. okt. 29. 17:34
 45/49 anonim ***** válasza:
Felejtős...
2023. okt. 29. 17:46
 46/49 A kérdező kommentje:
Kar volt annyit agyalnom a hülye ajandekokon. Nem érdemli meg
2023. okt. 29. 17:59
 47/49 anonim ***** válasza:

Hát nem...

Sebaj! Inkább olyat válassz majd, akinek ugyanaz az anyanyelve, mint neked! Akkor is épp elég nehéz lesz a kommunikáció... :)

2023. okt. 29. 18:44
 48/49 A kérdező kommentje:

Amúgy nagyjából megértjük egymást , nem is azzal volt a gond .

Most már elárulok valami nagyon cikit... Épp ezen nevetek...

A szöveget én írtam , tiszta szívemből de egy sort loptam a Szulejmán című sorozatból.

Hahahaha

Törökül nézem angol felirattal.

Mutatom :

2023. okt. 29. 19:15
 49/49 A kérdező kommentje:
2023. okt. 29. 19:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!