"Ez most olyan viccesen hangzik? :)"
Igen, teljesen hülyén hangzik, egy ismerőstől ezt így kérdezni meg. A példáid sem arról szólnak.
Jóvót köcsög? NEMEEE????
Nagyjából így, bár az inglissh verzsönt nem tudom.
"teljesen hülyén hangzik, egy ismerőstől ezt így kérdezni meg. A példáid sem arról szólnak."
Nem az én példáim, hanem a szótár példái, és ez a két példa
- No more for me, thanks—I'm full up.
- The kids still weren't full, so I gave them an ice cream each.
teljesen arról szól, hogy "jóllakni" (a harmadik meg inkább arról, hogy "teli gyomorral", de azt is ott hagytam, mert a szónak ugyanehhez a jelentéséhez tartozik az is). Stílusmegjelölés pedig nincs, tehát simán használható ismerőshöz beszélve, mert se nem túlságosan hivatalos kifejezés, se nem szleng, trágár vagy ilyesmi.
Ha jól tudsz angolul és fura, talán attól van, hogy brit angol. Vagy egyszerűen attól, hogy még nem hallottad így. Egyikből sem következik, hogy ne lenne jó.
Did you enjoy it?
Legalábbis mi így szoktuk használni, még nem volt rá panasz, :)
Az nem az angol alap szabálya, hanem az angol alapszabálya.
De attól, hogy ugyanabban a szövegkörnyezetben két különböző kérdés is elhangozhat, még jelenthet mást és mást a kettő - mint ahogy ebben az esetben mást is jelent, ami abból is látszik, hogy ha valakitől azt kérdezed, hogy "Did you enjoy it?", arra simán válaszolhatja, hogy "Yes, very much. Can I get some more, please?", amiből egyértelmű, hogy igen, ízlett neki, de nem, nem lakott még jól, repetázna. A kérdés pedig arról szól, hogy azt hogy kell megkérdezni, hogy jóllakott-e.
"volt egyetlen mondat, amibe bele tudtál kötni"
Volt egyetlen mondat, amiben egy hibát kijavítottam.
"Majd jelzem az Apple-nek, hogy legközelebb körültekintőbb automatikus javítása legyen."
Nem az Apple követte el a hibát, hanem te, de csak nyugodtan.
"kétlem, hogy egy szinten mozgunk angolból"
Én is...
"tekintettel arra, hogy 12 éve kint élek külföldön"
És mégsem tudod, mit jelent az enjoy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!