Hogy merült fel, hogy nem kell, ha egyszer benne laksz? Ha nincs in, akkor az a szó tárgy. A falut lakod.
2023. szept. 22. 10:19
4/14 anonim válasza:
Itt az a fő baj, hogy vagy nem mondták meg neki, vagy hiányzott, hogy a precíz angol mondat az ez lenne:
This is the village in which I live.
És ez egyszerűsödik le a köznyelvben arra, hogy a névmás elmarad, az elöljárószó meg hátra kerül.
2023. szept. 22. 12:56
5/14 anonim válasza:
#4,
Szöveged nyelvtanilag helyes, de ezt hívja az angol “intricate textnek, bonyolult szövegnek/szükségtelenül komplikáltnak.
A bonyolult szöveg a túl bonyolult mondatszerkezetet jelenti, amely néha azért fordul elő, mert a tapasztalatlan író azt akarja, hogy a szövege nagyobb tudás benyomását keltse, mint amekkorával valójában rendelkezik.
2023. szept. 23. 06:22
6/14 anonim válasza:
Hát ez a megjegyzés ritka ostobára sikeredett. Gyakorlatilag én is ezt írtam, tehát semmi szükség nem volt ismétlésre. Kivéve az utolsó mondatodat, azt nem nagyon tudom hová tenni, kivéve, ha a rosszindulatot akarom látni benne. Vagy csak erős volt a késztetés, hogy hozzáértésedet nyilvánítsad? Brit sajtóban százezrével vannak ilyenek, amúgy.
2023. szept. 23. 09:44
7/14 anonim válasza:
Nehogy elvesszen a lényeg: in kell bele, de: This is the village in which i live. Szerintem az in a végén is jó, csak kissé máshogy hangzik.
2023. szept. 24. 21:03
8/14 anonim válasza:
Nem a végén IS jó, 7-es, hanem kifejezetten úgy kell mondani. A másik, amit te írtál úgy hangzik, mintha Balassi Bálint beszélne ma.
2023. szept. 24. 21:47
9/14 anonim válasza:
Én csak a 7-est írtam, meg ezt. :D
2023. szept. 24. 21:49
10/14 anonim válasza:
"A másik, amit te írtál úgy hangzik, mintha Balassi Bálint beszélne ma."
Hát te nagyon buta vagy, csak azt nem értem, akkor minek ugatsz bele? Mint a #4-ben már megírtam, ez a hivatalos angol nyelv. Semmi köze nincs ennek 500 évvel ezelőtti nyelvhez. Így beszélnek szónoklatban, tudományos igényű újságcikkben, diplomamunkában, stb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!