Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olasz szak mellé török minor?

Olasz szak mellé török minor?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintetek mennyire éri meg olasz mellé felvenni a török minort? Szeretnék minorként is nyelvet tanulni, de a legtöbbhöz már kell előképzettség (újlatin nyelvekhez főként), de a közel-keleti nyelvekhez nem. Szerintetek hasznos lehet?

2023. szept. 5. 10:36
 1/2 anonim ***** válasza:

Ilyenen én is gondolkodtam de aztán lemondtam róla mert nem láttam értelmét. Úgyhogy én csak az olasz mellett maradtam.

Az olasz flektáló nyelv amíg a török agglutináló vagyis nem mutatnak nagy összefüggést. Ráadásul nagy segítséget nem ad az olasz tudás például a szavakban és a ragozásban mivel teljesen eltérőek. De például az ügyvéd szó olaszul "avvocato" törökül "avukat".

Ami azonban támpont lehet hogy a magyar is agglutináló nyelv ezért magyar tudással könnyebben felfogható a nyelvtan sőt a kiejtés és az olvasás szintén magyar tudással nagyon egyszerű. Számtalan olyan szót használnak ami gyakorlatilag ugyanaz mint a miénk: sapka, sál, söfőr, kapu, alma, anya, szakáll stb.

2023. szept. 6. 08:57
 2/2 A kérdező kommentje:
Én mindenképp nyelvi minort szeretnék felvenni az olasz mellé, csak nem tudom milyen lehetőségeim lesznek majd. Idén érettségizek, így még azt sem tudom melyik egyetemre fogok menni. Viszont hallottam, hogy a francia, portugál, spanyol és német nyelvekhez kell egy B2-es szint. Vagy esetleg tudtok egyetemet ahol nem szükséges?
2023. szept. 7. 08:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!