Miért kell ebben a mondatban a 'would " :)) ????
Kiragadott példa de nagyon sok esetben nem értem a "would" bizonyos használatát a gyakorlatban
Tudom hogy ez az alábbi jelentésekkel bír:
- feltételes mód
-múltban kifejezett jövő (I thought it would be....)
-I wish He would stop it(erős akarat kifejezése valamivel szemben vagy hogy is fogalmazzam meg)
- illetve ugyanígy használatos ugye függő vagy reported speech ben
Itt egy példamondat:
"In many cases, fathers would cause problems in the family"
"Sok esetben az apák okozzák a problémákat a családban"
Itt könyörgöm miért kell a would??.?
És neked eszedbe jutna ilyen esetben használni a would-ot.?
Mert nekem biztos hogy nem
Én helyette lehet hogy úgy mondanám hogy " in many cases the fathers generally cause problems in family"
V.
"In general many problems are caused by fathers in the families"
Kinek jutna eszébe használni és mikor így a "would-ot"?
Az élő beszédben
Segítenél és írnál legalább egy egyszerű példát amikor így használnád ?
❤️❤️
22 éves/lány vagyok
Csak. Mert anglicizmus, mert így fogalmaznak kicsit stílusosabban az írott nyelvben. Élő beszédben még a feltételes módot is ritkán használják.
Olvass klasszikusokat, még sokkal cifrábbakat is találsz.
Ez a régmúlt egyik kifejezése a "used to" mellett még.
Így keress rá, "used to or would"
Ez nem egy múlt idejű mondat, Kérdező? Mert a would kifejezhet múltbeli, ismétlődő, rendszeres cselekvéseket is. Pl.:
I would always go to church when I was a kid.
2-esnél és 4-esnél van a pont.
"I would play chess with my brother on cold winter days."
A 2-es, 4-es, 5-ös hsz-ekhez:
Találtam egy cikket is, ami ezt támasztja alá.
A végefelé van a "would" használata ebben a jelentésben, összehasonlítva a "used to" használatával és jelentéskörével.
Két sorban (egyszerûsített válaszban) ennyi releváns info fért bele, mindenesetre kézzelfoghatóbb, mint annyi, hogy "mert ez az angolos".
Ha valakit részletesebben érdekel, nyilván ebbõl kiindulva már utána tud keresni.
Arra a kérdésre, hogy 3*3 miért 9, például lehetne azt mondani, hogy a szorzás többszörös összeadás, vagyis a 3*3 úgy bontható ki, hogy 3+3+3
De erre semmilyen hasznos válasz, hogy "mert ez a matematika szabálya".
És végképp nem lenne fair olyanokkal belekötni, hogy ha úgy nézzük, a 3+6+7+11 is többszörös összeadás, mégse szorzás kibontása, vagyis ez a magyarázat túl egyszerû és nem elég tudományos. Igen, direkt leegyszerûsített magyarázat, azon az áron hogy nem tudományos, röviden és tömören foglalja össze a lényeget, és itt ez volt a cél. Így már oké?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!