Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért kell ebben a mondatban...

Miért kell ebben a mondatban a 'would " :)) ????

Figyelt kérdés

Kiragadott példa de nagyon sok esetben nem értem a "would" bizonyos használatát a gyakorlatban

Tudom hogy ez az alábbi jelentésekkel bír:

- feltételes mód

-múltban kifejezett jövő (I thought it would be....)

-I wish He would stop it(erős akarat kifejezése valamivel szemben vagy hogy is fogalmazzam meg)

- illetve ugyanígy használatos ugye függő vagy reported speech ben

Itt egy példamondat:

"In many cases, fathers would cause problems in the family"

"Sok esetben az apák okozzák a problémákat a családban"

Itt könyörgöm miért kell a would??.?

És neked eszedbe jutna ilyen esetben használni a would-ot.?

Mert nekem biztos hogy nem

Én helyette lehet hogy úgy mondanám hogy " in many cases the fathers generally cause problems in family"

V.

"In general many problems are caused by fathers in the families"

Kinek jutna eszébe használni és mikor így a "would-ot"?

Az élő beszédben

Segítenél és írnál legalább egy egyszerű példát amikor így használnád ?

❤️❤️

22 éves/lány vagyok

2023. júl. 15. 15:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
82%

Csak. Mert anglicizmus, mert így fogalmaznak kicsit stílusosabban az írott nyelvben. Élő beszédben még a feltételes módot is ritkán használják.

Olvass klasszikusokat, még sokkal cifrábbakat is találsz.

2023. júl. 15. 15:53
 2/15 anonim ***** válasza:

Ez a régmúlt egyik kifejezése a "used to" mellett még.

Így keress rá, "used to or would"

2023. júl. 15. 19:54
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Nincs nyelvtani szabály ami miatt itt kell a would.
2023. júl. 15. 20:00
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem egy múlt idejű mondat, Kérdező? Mert a would kifejezhet múltbeli, ismétlődő, rendszeres cselekvéseket is. Pl.:

I would always go to church when I was a kid.

2023. júl. 15. 20:19
 5/15 anonim ***** válasza:

2-esnél és 4-esnél van a pont.

"I would play chess with my brother on cold winter days."

2023. júl. 15. 20:58
 6/15 anonim ***** válasza:
1 megírta a választ. Ez az angolos. Ki nem érti ezt az egyszerű mondatot? :D Aki meg akarja reformálni az angol nyelvet, az szerezzen be atomfegyvereket is, mert az UK az elég erős ellenfél.
2023. júl. 17. 21:06
 7/15 anonim ***** válasza:
"Ki nem érti ezt az egyszerű mondatot?" Mármint azt az egyszerű mondatot, hogy: "Ez az angolos."
2023. júl. 18. 10:33
 8/15 anonim ***** válasza:

[link]

A 2-es, 4-es, 5-ös hsz-ekhez:

Találtam egy cikket is, ami ezt támasztja alá.

A végefelé van a "would" használata ebben a jelentésben, összehasonlítva a "used to" használatával és jelentéskörével.

2023. júl. 18. 11:15
 9/15 anonim ***** válasza:
ja, hát kivéve, hogy a 2-eshez kell külön magyarázó fél oldal, mert nem ezt hívják régmúltnak az angol nyelvtanban. És, mint az általad linkelt oldal tulajdonképpen írja, ez a would úgy used to, hogy nem az, mert nem jelenti azt, hogy ...de már nem csinálom.
2023. júl. 18. 16:51
 10/15 anonim ***** válasza:

Két sorban (egyszerûsített válaszban) ennyi releváns info fért bele, mindenesetre kézzelfoghatóbb, mint annyi, hogy "mert ez az angolos".

Ha valakit részletesebben érdekel, nyilván ebbõl kiindulva már utána tud keresni.

Arra a kérdésre, hogy 3*3 miért 9, például lehetne azt mondani, hogy a szorzás többszörös összeadás, vagyis a 3*3 úgy bontható ki, hogy 3+3+3

De erre semmilyen hasznos válasz, hogy "mert ez a matematika szabálya".

És végképp nem lenne fair olyanokkal belekötni, hogy ha úgy nézzük, a 3+6+7+11 is többszörös összeadás, mégse szorzás kibontása, vagyis ez a magyarázat túl egyszerû és nem elég tudományos. Igen, direkt leegyszerûsített magyarázat, azon az áron hogy nem tudományos, röviden és tömören foglalja össze a lényeget, és itt ez volt a cél. Így már oké?

2023. júl. 18. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!