Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyári magán tanárként hogyan...

Nyári magán tanárként hogyan lehet tanítványokat szerezni?

Figyelt kérdés

Tanítottam már angolt szabadidőmben egy általános iskolában felsősöknek. 20 éves vagyok, van egy B2 nyelvvizsgám de nagyjából C1 szinten beszélek folyékonyan angolul.

Élveztem a tanítást és elvileg érthetően is magyarázok, ráadásul online is tudnék órákat tartani, csak nem tudom hogyan tudnék diákokat szerezni magamnak a nyárra.

Informatikát is tanítanék ha úgy van, van szoftverfejlesztői technikus végzettségem, ECDL vizsgám, minden ilyesmi.

Jól jönne a pénz a nyárra és gondoltam össze tudnám kötni a kellemest a hasznossal, csak nem tudom hogyan szokás erre fizető embereket találni

2023. jún. 26. 14:08
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
69%

19, az ilyen nyelvvizsga semmit nem ér, de nem is akarnak vele angolt tanítani az emberkék.

A B2 szánalmasan kevés a tanításhoz, felsőre is ezt mondanám, mert semmi rálátása módszertanra, arra, hogy hogyan kéne felépíteni egy órát, hogyan lehet részképességeket fejleszteni, miként tud motiválni, egy órát felépíteni vagy külön a problémás nyelvi ismeretekre fókuszálni.

A nyelvtanítás nem annyi, hogy elmondod, hogy a folyamatos jelennél létige+ing van, aztán begyakoroltatod 20 példamondattal.

2023. jún. 28. 14:02
 22/24 anonim ***** válasza:
50%
Biztos hogy nem iratnám be én a gyerekemet egy ilyen aluliskolázotthoz (ez csak a személyes véleményem)
2023. jún. 28. 15:45
 23/24 anonim ***** válasza:
31%

"semmi rálátása módszertanra, arra, hogy hogyan kéne felépíteni egy órát, hogyan lehet részképességeket fejleszteni, miként tud motiválni, egy órát felépíteni vagy külön a problémás nyelvi ismeretekre fókuszálni"

Rengeteg olyan van, aki sikeresen korrepetál valamiből, úgy, hogy egy csutka módszertani meg hasonló tudománya nincs, mert esetleg csak egy osztállyal feljebb jár, mint aki hülye a témához.

És az elmúlt 70 év tapasztalata azt mutatja, hogy aki tanárképzőn négyesre vagy ötösre vizsgázott módszertanból, az is csonthülye a tanításhoz. Nekem iskolatípusonként (általános, közép, egyetem) egy, de maximum kettő igazi tanáregyéniség tanárom volt. A többi - levizsgázott. :D

Itt meg finnyáskodtok, hogy a fogóval kicibált utódotokat nem adnátok akárki kezébe...

2023. jún. 28. 16:07
 24/24 anonim ***** válasza:
54%

Persze, rengeteg szar magántanár van, ahogy rengeteg szar állami iskolában dolgozó tanár is van.

Ha te szívesen fizetsz óránként 5000 forintot olyannak, akinek "csutka módszertani meg hasonló tudománya nincs, mert esetleg csak egy osztállyal feljebb jár, mint aki hülye a témához", szíved joga.

Azért engedd meg, hogy én ne legyek elájulva tőle. Meg a kerdezőtől sem, aki C1 "körül" van kábé.

2023. jún. 28. 16:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!