Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyári magán tanárként hogyan...

Nyári magán tanárként hogyan lehet tanítványokat szerezni?

Figyelt kérdés

Tanítottam már angolt szabadidőmben egy általános iskolában felsősöknek. 20 éves vagyok, van egy B2 nyelvvizsgám de nagyjából C1 szinten beszélek folyékonyan angolul.

Élveztem a tanítást és elvileg érthetően is magyarázok, ráadásul online is tudnék órákat tartani, csak nem tudom hogyan tudnék diákokat szerezni magamnak a nyárra.

Informatikát is tanítanék ha úgy van, van szoftverfejlesztői technikus végzettségem, ECDL vizsgám, minden ilyesmi.

Jól jönne a pénz a nyárra és gondoltam össze tudnám kötni a kellemest a hasznossal, csak nem tudom hogyan szokás erre fizető embereket találni

2023. jún. 26. 14:08
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Azért mert csak a nyárra szeretnék most valamit úgy hogy maradjon szabadidőm is. Ugye egy ilyen különóra 1-2 órás max, mondjuk hetente van 2-3 alkalom egy emberrel, minden héten van olyan 3-4 ember akinek órát tartok akkor marad ugyanúgy szabadidőm és van egy egy tök jó pénz forrásom belőle. Gyakornoki munkák amiket láttam azok rendesen hétfőtől péntekig 8 órás műszakot várnak el.
2023. jún. 26. 17:44
 12/24 anonim ***** válasza:
Aki itt alacsony értelmi képességű, az a #3.
2023. jún. 26. 17:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ugye egy ilyen különóra 1-2 órás max, mondjuk hetente van 2-3 alkalom egy emberrel, minden héten van olyan 3-4 ember akinek órát tartok akkor marad ugyanúgy szabadidőm és van egy egy tök jó pénz forrásom belőle. Gyakornoki munkák amiket láttam azok rendesen hétfőtől péntekig 8 órás műszakot várnak el."

. 3,4 * 2,5 = 8,75 alkalom. A hosszabb órákat kerekítsük fel, mondjuk, hogy hetente 11 órát töltesz magával az oktatással. Ha színvonalasan csinálod, akkor még egyszer ennyi időt töltesz a készülődéssel (főleg mivel tapasztalatlan vagy). És akkor ehhez tegyük hozzá, hogy utaznod kell órára.

Ezeket így átgondoltad?

2023. jún. 26. 18:38
 14/24 anonim ***** válasza:
82%

B2 nyelvvizsgával ne taníts nyelvet, légy szíves.

Lehet hogy nem rossz a nyelvtudásod, de a módszertanhoz lövésed nincs, nincsenek anyagaid, nem ismered a tankönyveket, hanganyagokat és a többit, márpedig az elég alap követelmény ahhoz, hogy jó tanár legyen valaki. Az, hogy valamivel többet tudsz angolul mint az, akit tanítasz, nagyon nem elég.

2023. jún. 26. 20:17
 15/24 anonim ***** válasza:
68%
különben is, június vége van, ki keres ilyenkor magántanárt?
2023. jún. 26. 20:26
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
#15, sokan keresnek, akik pótvizsgára készülnek illetve sok diáknak nyáron van ideje arra, hogy kicsit intenzívebben tolja a gyakorlást és őszre összehozhatja így a nyelvvizsgát vagy felkészülhet őszi érettségire. Nem mindenki kedveli a nyelviskolákban a csoportos oktatást, általában ők fordulnak magántanárhoz.
2023. jún. 26. 20:33
 17/24 anonim ***** válasza:
78%
persze, de ők vagy komolyan gondolják és fejlődni akarnak, és akkor valódi tanárhoz mennek, nem egy infószakos egyetemistát, aki meg pótvizsgára készül és most kezd el tanárt keresni, szintén elég reménytelenül el van késve.
2023. jún. 26. 21:53
 18/24 anonim ***** válasza:
#17 ebben egyetértünk, ezért írtam hogy B2-es nyelvvizsgával ne tanítson a kérdezõ
2023. jún. 27. 08:42
 19/24 anonim ***** válasza:

#8 „B2 nyelvvizsga: manapság kinek nincs ilyen?”

Nekem például nincs, de elég jól elboldogulok az angol nyelvűekkel, valamint az angolt csak második nyelvként használó külfödiekkel is marketing, sales területen. Nyelvvizsgám pedig azért nincs, mert a munkámhoz soha nem volt szükség rá. Vagy olyan munkát végeztem alkalmazottként, amihez nem volt feltétel az angol (tehát ha lett volna, se kaptam volna érte pótlékot), vagy pedig egyéni vállalkozóként az ügyfelet nem a papír fogja érdekelni, hanem, hogy amit kínálsz, azt üzleti tárgyalások útján el tudod-e neki adni.

Aztán meg ismerek egy rahedli embert, akinek van egy felsőfokúja, amit 20 évvel ezelőtt valahogy megszerzett, azóta nem használta a nyelvet, és most külföldön turistaként egy teát sem tud kérni egy étteremben, nem tud a reptéren egy check-int elintézni, a beléptetőtiszt egyszerű kérdéseit nem érti, válaszolni sem tud rá rövid tőmondatokban sem. Ha nincs mellette valaki, aki beszél helyette, akkor be sem tudna lépni egy idegen országba, pedig van neki egy C1-ese, ami olyan, mint Columbo felesége – még soha nem látta senki.

Az ilyen nyelvvizsga ugyan mit ér?

2023. jún. 27. 15:14
 20/24 anonim ***** válasza:
63%

"Az ilyen nyelvvizsga ugyan mit ér?"

Mi köze van ennek a kérdésnek a tárgyalt témához? Semmi. Ez a vakvilágba puffogás. A motorosok meg meghalnak az utakon, olvasom. És a talajvíz szintje meg csökken. Ami a kérdező szándékait illeti.

2023. jún. 27. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!