Hogyan lehet különbség C1 és C1 között?
Kicsit talán bugyuta a kérdés megfogalmazása, de a kérdésem a következő:
Néztem magyar C1-es nyelvvizsgákat csak kíváncsiságból, Telc, Euro stb, illetve néztem Cambridge Advanced C1-es vizsgát is. Ami feltűnt, hogy a magyar vizsgák jóval könnyebbnek tűnnek, a nyelvtani szerkezetek sem olyanok mint a CAE. Ha mindkettő a a CEFR alapján van, hogy lehet ekkora a különbség?
“ Nézzetek szét a külföldi egyetemek külföldi tanulóival szembeni elvárásaiknál,”
Szetneztem, Latom hallom minden nap.
Mamar az egyetemek a kulfoldi hallgatok penzere mennek ra.
Nagyon sok hallgato , habar a szakszavakat megtanulja idovel, de altalanos beszelgetesben csak makog. Foleg az azsiai tanulok.
Sok csak azert iratkozik be az egyetemekre, hogy az adott orszagba elhessen es maradjon.
"Nézzetek szét a külföldi egyetemek külföldi tanulóival szembeni elvárásaiknál, garantálom az origó nyelvvizsgát nem fogják elfogadni, csak a magas színvonalúakat, angolból cambrigde ielts."
Ebből még nem következik, hogy az origo C1-e nem C1, szóval hogy nem elég magas a színvonala (ha ezt érted színvonal alatt... ha az ismertségét, akkor meg:)
Egyszerűen csak azért nem fogadják el, mert épp elegen jelentkeznek olyan típusú nyelvvizsgákkal is, amilyet jelenleg előírnak. Ha nem lenne elég jelentkezőjük, megvizsgálnának néhány más típusú nyelvvizsgát is a feladattípusok szempontjából, meg még ki tudja, milyen szempontokból, és akár úgy is dönthetnének, hogy azokat is elfogadják, köztük az origót is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!