Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt tanultál meg...

Mennyi idő alatt tanultál meg egy nyelvet?

Figyelt kérdés
Lehet részletezni. Milyen nyelv. Hány évesen kezdted, mikor értél legalább középfok szintjére. Mennyi időt szántál rá átlagosan. Közoktatásban, magadtól, magántanárnál? Anyanyelvi környezetben vagy sem? Milyen módszerrel tanultál?
2023. máj. 29. 13:10
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

"Mennyi idő alatt tanultál meg egy nyelvet?"

A magyar az anyanyelvem, de azt is tanulom még mindig. A nyelvtanulásnak nincs vége, hiszen a nyelv él, folyamatosan változik.

"Közoktatásban, magadtól, magántanárnál?"

Ezt nem lehet szétválasztani.

2023. máj. 29. 13:30
 2/3 anonim ***** válasza:

Németet a 4 éves gimi előtt, speciális nyelvi osztályban (napi legalább 4 nyelvóra) + délután magántanár, egy tanév alatt szinte nulláról Rigó utcai felsőfokú C-ig.

Utána angolt a gimiben második nyelvként heti pár órában + magamtól könyvekből/filmekből, azt hiszem harmadikos voltam amikor meglett a közép C.

2023. máj. 29. 13:30
 3/3 anonim ***** válasza:
Németet 9-ben kezdtem, heti 4 óra, 10-11-ben heti 6 óra. Csak suliban. Mellette annyit tanultam, amennyi lecke fel volt adva. 2*1 hétig voltam csereprogramon a sulival, ebből ugye 1 hét volt kinn. 11 utáni nyáron nyelvvizsgáztam. Utána 1 percet sem foglalkoztam vele, el is felejtettem (és nem is bánom).
2023. máj. 29. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!