Tudna tanácsot adni az, aki úgy tanult meg egy idegen nyelvet, hogy iskolai keretek közt nem tanulta azt korábban?
Nálam ez az angol
Go angollal kezdtem, online megvettem. 5 éve ennek de még most sem mondanám, hogy teljesen elsahátìtottam. Kint élek Angliában egyébként
Én 2 éve kezdtem el a portugált magamtól, B1 szintre jutottam el, mielőtt egyetemre jöttem.
A módszerem az volt, hogy a legelejétől kezdve beszélgettem idegenekkel, erre a Tandem nevű alkalmazást ajánlom. Igen, a google fordító nagyon jó barátom volt a legelején, és igen, egész mondatokat kellett fordítgatnom az elején. Ezek alapján megfigyeltem a nyelvtani sémákat, fél éven belül már volt egy alap szókincsem, amit tudtam fejleszteni, ekkor egy nyelvkönyvvel kezdtem el dolgozni, hogy adjak egy struktúrát a nyelvtanulásomnak, de folytattam mellette az idegenekkel való beszélgetést is, és ezzel a kombóval egy olyan nyelvtudás lett az enyém, amivel, még ha pár nyelvtani hibával is, de magabiztosan meg tudtam szólalni. Nekem ez vált be már 2 nyelv esetében is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!