Hogyan tanultatok/tanultok egyszerre két nyelvet?
Mennyi időt naponta? Egy nap csak egy nyelvet tanultatok?
Minden is érdekelne. Van még két hónapom, hogy tanuljak angolul és románul. A román kötelező, itt, Erdélyben, angolul meg szeretnék megtanulni, mert nyaraláson sem értettem semmit. Románból éppen, hogy 5-ös lettem, az angoltanárnő, meg nem tanít semmit, így az átengedett 10-essel. 4-estől lefele bukás, az 5-ös már átmenő.
én is erdélyben születtem és már az oviban nyomták a románt.
ma már nem tudok, mert elköltöztünk, de olaszul könnyen megtanultam és a francia is megy.
az olasz áll a legközelebb a románhoz, én ajánlom.
nagyon cuki szókincse van.
pl.
topo =egér
volpe =róla
mucca = tehén
mano = kéz
gamba =láb
cucina =konyha
pepe =bors
carne =hús
latte =tej
té =tea
sorella =lánytestvér
fratello =fiútesó
casa =ház
előző vok, az lemaradt, h. én egyszerre 4 nyelvet tanultam
német, angol, olasz, francia
simán megy
egy adott nap v. napszakban csak egyikkel foglalkoztam
németből már felsőfok közelin voltam, angol középfok, olasz haladó, francia kezdő
a német és az angol a germán nyelvek nyugati csoportjában tartozik, az olasz a román nyelvek keleti csoportjába, mint a román, a francia meg a nyugatiba.
nem lehet összekeverni...
gondold azt, h. egy színész is egyszerre több darabban játszhat, azonak a szövegét mind tudnia kell.
mondjuk 7 darab, 3 shakespeare, 3 20. századi, 1 posztmodern
és észben tart több száz oldalt.
menni fog neked is
angolhoz ajánlom a könnyen gyorsan angolul c. youtube-csatornát.
több száz lecke van kezdőtől felfelé.
ha beütöd a google-be a címet, kiadja a weboldalt is, ott a videók mellett eléred az összes anyagot pdf-ben is, és facebookomn is fenn van.
egy anita nevű kedves lány csinálja a leckéket.
erwin tschirner angol szókincs c. könyvét szótanuláshoz ajánlom, kb. 4000 szó van benne példamondatokba foglalva
rimaszombati károly angol nyelvtan 222 pontban c. könyvét is ajánlom
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Bocsánat, hogy nem válaszoltam, de belealudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!