Német tanulásnál mennyire ment nektek nehezen a hallott szövegértés?
Nekem elég jó a nyelvvérzékem a tanárok szerint. Beszéddel, szövegértéssel és hallás utáni szövegértéssel nem volt bajom. De a nyelvtannal szenvedek. Szerintem ez azért van, mert én inkább vagyok gyakorlati ember, mint elméleti. Szeretem a tudásomat "éles" helyzetekben kamatoztatni vagy fejleszteni, míg a nyelvtan ennek szöges ellentéte. Szerencsére mindkettőt lehet gyakorolni. Ami kevésbé megy arra több időt szánni.
Hallott szöveg értésének gyakorlására rengeteg lehetőség van. Videók, zenék, poadcastek. Esetleg német nyelvű cikkeket a Google fordítóba beilleszteni és német kiejtéssel végig hallgatni. Ott látod is, de hallod. Ha valamit nem értesz akkor pedig elolvasod.
https://www.youtube.com/@LingsterAcademy Én ezt a csatornát nagyon szeretem. A szövegértés és a nyelvtan össze van keverve. Hiszen értened kell a szöveget ahhoz, hogy megérts a nyelvtani magyarázatot. :D
"Olvasni kell hangosan, hogy halld a németet."
Arra azért jobb módszerek is vannak, hogy halld a németet, mint a saját, magyar akcentusos német beszédedet hallgasd...
Hallgass sok német zenét: Bushido, cro, Mark foster stb.
Borzasztó nyelvérzékem van, mégis eljutottam valahogy a C1-es nyelvvizsgáig, minden csak gyakorlás kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!