Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Jól értem az angol határozatla...

Jól értem az angol határozatlan és határozott nevelőket?

Figyelt kérdés

Hatátozott névelők: A/AN

jelentése: a, az

Magánhangzók előtt: a

Mássalhangzók előtt an

Példa:

a mobile, a postcard, a key, an Irish, an English girl

Határozott névelő: THE. Jelentése: egy

Példa:

the car, the fox

Természetesen tudom, hogy ennél több szabály is van de kezdő angol tanulóként talán elég ennyit megjegyeznem egyelőre. :)

2023. ápr. 28. 19:54
 1/10 A kérdező kommentje:

Javítás:

Az A/AN határozatlan(!) névelő.

2023. ápr. 28. 19:55
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Fordítva: a/an jelentése egy, the jelentése a
2023. ápr. 28. 19:56
 3/10 A kérdező kommentje:

Javítás 2

Mássalhangzók előtt: A

Magánhangzók előtt: AN

2023. ápr. 28. 19:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Na jó, teljesen belekavarodtam most már ebbe.
2023. ápr. 28. 19:57
 5/10 anonim ***** válasza:

Az a/an ugyanúgy müködik, mint magyarban az a/az, a jelentése azonban egy - egy ember, egy fa, stb.

A the a határozott névelö, magyarban az a/az jelentésnek megfelelö, az ember, a fa, stb.

2023. ápr. 28. 20:30
 6/10 anonim ***** válasza:
Az sem teljesen igaz, hogy a/an mindig mássalhangzó/magánhangzó előtt áll; azt kell megnézni, hogy a főnévben milyen hangot mondunk; klasszikus példa az „a university”, mivel az első hang nem „u”, hanem „ju”. Mássalhangzóra is biztosan van példa, az most hirtelen nem jut eszembe. De a lényeg, hogy a névelő mindig a kiejtéshez igazodik, nem pedig az íráshoz.
2023. ápr. 28. 21:39
 7/10 anonim ***** válasza:
The kiejtése is változik attól függően, hogy magán vagy mássalhangzóval kezded a szót, mgh előtt "di" lesz.
2023. ápr. 28. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:
6-os: hour - ez ejtés szerint magánhangzóként müködik.
2023. ápr. 29. 08:36
 9/10 anonim válasza:
Nagyon jól érted, az angolban a és an határozatlan névelők, míg a the határozott névelő. Ahogyan írtad, a magánhangzók előtt a, míg a mássalhangzók előtt an kerül használatra. A tanulás során további szabályokat és kivételeket is tanulsz majd, de ezek az alapszabályok nagyon fontosak. Sok sikert az angol tanuláshoz!
2023. máj. 17. 22:53
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Már az igeidőknél járok.

2023. máj. 17. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!