Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az ember hány éves koráig...

Az ember hány éves koráig képes egy idegen nyelvet megtanulni, legalább B2 szinten?

Figyelt kérdés
Ha egy 50 feletti ember, aki fiatalabb korában oroszt tanult az iskolában, ma elkezdene angolul tanulni, el tudna érni egy középszintre?
2023. ápr. 1. 01:00
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A kérdés egy példa volt, nem rólam szólt, de én is elkezdtem angolul tanulni.

Én jelenleg a 30-as éveimben járok, tehát ha 50 felett sikerülhet, akkor nekem is. :)

2023. ápr. 1. 10:20
 12/16 anonim ***** válasza:

igen biztos a proli kis magyar hresnek van igaza, ha valódi nyelvtudást akarsz, nehogy elmenj iskolába vagy tanárhoz, inkább menj ki nyelvterületre, kaparj magadra valami gagyogást a többi bevándorlótól, és menjél vissza magyarországra, ott a kutyának se fog feltűnni, ha baromságokat beszélsz nagy egóval... kérdező nehogy halgass rájuk!!! csak azt nem értik, hogy a magyar értelmiség "nyelvvizsgái" nem nyelvvizsgák, hanem origós vicclapok, ami konkrétan nem a nyelvtudást méri csak jó volt a diplomához.

meglepő módon mind a három idegen nyelvemet iskolában tanultam, ausztriába már úgy jöttem ki hogy volt két felső meg egy középfokom, de biztos nem azért vettek fel a munkahelyemre, mert a kulturált, helyes és pontos németet beszélem valami katyvasz helyett...

kérdező a francia csoportomban amúgy most van egy hatvan múlt férfi is, ő már a felsőfokú előkészítőre is jár, nem vagy semmihez túl öreg :D

2023. ápr. 1. 11:45
 13/16 A kérdező kommentje:
Az origós nyelvvizsga nekem sem jön be, viszont az ECL komolynak tűnik.
2023. ápr. 1. 14:08
 14/16 anonim ***** válasza:
Rokonom aki elvileg már elitta az agyát, otthagyta az asszony, kiment külföldre melózni, beszéli az ottani nyelvet, van új kapcsolata, már csak sörözik, lassan 60 éves, tehát elvileg bárki, pedig gyerekként még a saját anyja is hülyének nézte.
2023. ápr. 1. 15:19
 15/16 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok,

Ha ajánlhatok tanuláshoz könyvet, (vagy ez inkább afféle zsebkönyv) akkor ezt mondanám:

[link]

Én ebből készültem fel a B2-es nyelvvizsgámra érettségi előtt. Körülbelül A2-es szinten voltam angolból, ezzel a könyvvel és zeneszövegek fordításával sikerült feltornásznom magam 4 hónap alatt, majd közvetlen 1 hónappal a B2-es nyelvvizsga előtt megvettem ezt a könyvet:

[link]

Euroexam nyelvvizsgát csináltam, ez segített a vizsgafeladatokra felkészülni. Elsőre meglett az írásbeli és a szóbeli is majdnem 80%-os eredménnyel.

2023. ápr. 1. 15:59
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
1974-ben jártam a Francia Intézetbe nyelvet tanulni. 15 éves voltam. A csoport legidősebb tagja 72 éves volt.
2023. ápr. 25. 04:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!