Az ember hány éves koráig képes egy idegen nyelvet megtanulni, legalább B2 szinten?
Nem függ annyira életkortól mint az kering a köztudatban.
B2-es szintet alapokról kezdve 2 év alatt el lehet érni.
Ha a nyelvtanuló motivált, jó a tanár, az elérendő célnak megfelelő a módszer / tankönyv, akkor simán lehet 40-50 éves (sőt idősebb) korban is sikeresen nyelvet tanulni. Szerintem úgy el lehet jutni B2-es szintre.
Van olyan része, ami esetleg nehezebben megy, mint a fiataloknak, pl. a kiejtés, a hallás utáni értés begyakorlása, talán kissé több idő, amíg az új szavak rögzülnek, de ezt ellensúlyozhatja az érettebb gondolkodás, a nagyobb céltudatosság, a fejlettebb tanulási stratégiák, a tapasztaltság.
Már nálunk is vannak ún. szenior nyelvtanfolyamok, amelyek kimondottan ezt a korosztályt célozzák meg.
Hát akkor hogyan lehetne úgy megtanulni angolul, hogy egy munkafelvételin is megfeleljen az ember?
#1, #3
Értem. Köszönöm a válaszokat.
Van esely, sot, csak rajtad mulik. En 52 eves voltam, es egy szot sem tudtam angolul. En itt iratkoztam be ESL tanfolyamra. Itt senkit sem erdekel, hogy milyen szinted van (konkretan kirohogik a magyar nyelvvizsga papirokat), egyetlen dolog fontos, hogy amire a szakmad miatt szukseged van, azt olyan szinten tudd, hogy meg veletlenul se hibazz, veletlenul se ertelmezd rosszul amirol szo van.
En egy tanev (8,5 honap) alatt jutottam el szerintem magasabb szintre, mint B2. Igaz, ezido alatt sohasem beszeltem magyarul.
Amit tudni kell, az akcentusod mindig megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!