Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az ember hány éves koráig...

Az ember hány éves koráig képes egy idegen nyelvet megtanulni, legalább B2 szinten?

Figyelt kérdés
Ha egy 50 feletti ember, aki fiatalabb korában oroszt tanult az iskolában, ma elkezdene angolul tanulni, el tudna érni egy középszintre?
2023. ápr. 1. 01:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Nem függ annyira életkortól mint az kering a köztudatban.

B2-es szintet alapokról kezdve 2 év alatt el lehet érni.

2023. ápr. 1. 03:15
 2/16 anonim ***** válasza:
0%
el tudod mondani, hogy mi az a b2 szint a való életben? Mert mi szórjuk ki a B2-eseket a munkafelvételin, képtelenek kommunikálni! Sajnos ezek a szintek semmit sem jelentenek, a valós életbeli kommunikációt nem nyelviskolában oktatják!
2023. ápr. 1. 06:34
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Ha a nyelvtanuló motivált, jó a tanár, az elérendő célnak megfelelő a módszer / tankönyv, akkor simán lehet 40-50 éves (sőt idősebb) korban is sikeresen nyelvet tanulni. Szerintem úgy el lehet jutni B2-es szintre.

Van olyan része, ami esetleg nehezebben megy, mint a fiataloknak, pl. a kiejtés, a hallás utáni értés begyakorlása, talán kissé több idő, amíg az új szavak rögzülnek, de ezt ellensúlyozhatja az érettebb gondolkodás, a nagyobb céltudatosság, a fejlettebb tanulási stratégiák, a tapasztaltság.

Már nálunk is vannak ún. szenior nyelvtanfolyamok, amelyek kimondottan ezt a korosztályt célozzák meg.

2023. ápr. 1. 07:09
 4/16 A kérdező kommentje:

Hát akkor hogyan lehetne úgy megtanulni angolul, hogy egy munkafelvételin is megfeleljen az ember?

2023. ápr. 1. 08:11
 5/16 A kérdező kommentje:

#1, #3

Értem. Köszönöm a válaszokat.

2023. ápr. 1. 08:13
 6/16 anonim ***** válasza:
41%
4-es - nem az irodalmi angolt tanulni, hanem a való életből. Tehát odakint élni legalább fél-egy évet. Sajnos a mai magyar nyelvoktatás a béka hátsója alatt van!
2023. ápr. 1. 08:20
 7/16 anonim ***** válasza:
65%
Én 60 évesen kezdtem nulláol az angolt, most (65) megvan a C1, és folyamatosan tudok beszélni is, amellett, hogy angolul olvasok, filmeket nézek (felirat nélkül), szóval csak motiváció kérdése!
2023. ápr. 1. 08:20
 8/16 anonim ***** válasza:
92%
Fater nyugdíj mellett tanulta a németet azért mert mit kint élünk 22éve, és szerette volna megtanulni, most így 70+osan relatív jól beszél :D (5év alatt)
2023. ápr. 1. 08:35
 9/16 anonim ***** válasza:
78%

Van esely, sot, csak rajtad mulik. En 52 eves voltam, es egy szot sem tudtam angolul. En itt iratkoztam be ESL tanfolyamra. Itt senkit sem erdekel, hogy milyen szinted van (konkretan kirohogik a magyar nyelvvizsga papirokat), egyetlen dolog fontos, hogy amire a szakmad miatt szukseged van, azt olyan szinten tudd, hogy meg veletlenul se hibazz, veletlenul se ertelmezd rosszul amirol szo van.

En egy tanev (8,5 honap) alatt jutottam el szerintem magasabb szintre, mint B2. Igaz, ezido alatt sohasem beszeltem magyarul.

Amit tudni kell, az akcentusod mindig megmarad.

2023. ápr. 1. 08:37
 10/16 NTBS ***** válasza:
36%
Bármeddig, ha szellemileg fitt.
2023. ápr. 1. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!