Van olyan, hogy valaki képtelen normálisan megtanúlni egy idegen nyelvet?
kb 5 hónapja tanulok olaszúl és úgy érzem reménytelen, hogy felszínes nyelvtudásnál valaha tovább jussak. Járok olasz tanárhoz heti kétszer, aki félig olasz is. Minden nap egy órát, másfelet foglalkozom vele. Szavakat tanulok, nyelvtant, hallgatom az olasz dumát neten, próbálom beépíteni a hétköznapokba a megimert dolgokat.
A gond ott kezdődik, hogy amit hetekkel ezelött tanúltam az egyszerűen már nem jut eszembe. Nem állnak össze a legeszerűbb mondatok sem. A nekem van egy székem-nél bonyorultabb dolgok már kínaiak. Borzasztó nehezen ragad meg bármi is. Ha meg is értek valamit nyelvtanilag vagy nem tudom alkalmazni gyakorlatban vagy pár hét múlva elfelejtem az egészet..
Olyan idegen az egész. Nem érzem magamnak más népek nyelvét. Angollal is ez a helyzet de az kicsivel jobban megy így 20 év után. :) De beszélgetni angolul is csak ovodás szinten megy.
Épp azt írom, hogy nem a galambot várom. Napi szinten foglalkozom vele és mégis mintha nem haladnék semerre sem.
Az is igaz, hogy mindenki képes fejlődni egy szintig. A gond az, hogy a megszerzett tudás nem ragad meg. Olyanok nem jutnak eszembe amit már rég tudom kéne. Az meg, hogy beszéddé gyúrjam össze ezt a rengeteg infót esélytelennek tűnik.. szinte érzem ahogy csikorognak a fogaskerekek ahogy próbálok valamit kinyögni.
Jól elbafták az őseink ezzel a toronyépítéssel! A bábeliek a hibásak ebben az egészben nem én! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!