Ha 26 éves koromra angolul sem tudtam megtanulni normálisan akkor teljesen felesleges belekezdenem a német nyelvbe?
Azért kicsit ez megnyugtató, hogy lehet így is nyelvvizsgát szerezni.
Én fél éve tanulok kb intenzíven angolul, és nem azt mondom hogy perfekt vagyok, de jelentősen sikerült felhúzni az angolomat. Ettől függetlenül így is 0-nak érzem, hogy nyelvtanilag azért olyan 60-70%-ban megy a dolog, és a szókincsem is olyan 1000-2000 szó közé tehető. Ez most adott egy kis megnyugvást, hogy így is lehet nyelv vizsgázni.
Hát, hogy elkeserítselek, énnekem az a véleményem, hogy a nyelvtanulás sikeressége az a belső ösztönzéstől függ. Aki akart valamit a nyelvvel, annak volt esélye elsajátítani. Ebbe persze még mindig beleszól az affinitás, de az olyan oldalról is, hogy ha valakinek jó érzéke van hozzá, akkor maga az a sikerélmény is elég a belső hajtóerőhöz.
Ez, hogy a diplomához kell, ez ugye nem a belső hajtóerő. A házvétel/kiköltözés az már akár lehet is. Ha így nézzük, az angollal kapcsolatos kedvetlenség nem mérvadó a jövőbeli németre nézve.
#9: Fogalmam sincs. Őszintén azt se tudom lépésről lépésre hogy lehet nyelvet tanulni. Rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennem még az angollal kapcsolatban is:
* magán vagy csoportos oktatás
* miből, mennyiszer és hogyan tanuljak
* milyen jelei vannak annak, hogyha egy tanár/nyelviskola rossz
* a szókincs/nyelvtan/beszéd szentháromságot hogyan lehet összehangolni, hogy egyenletesen fejlődjek
Pont ezért tartok a némettől, mert angolból még segítséggel (középsuli/magántanár) sem tudtam eljutni C1-re, akkor a német autodidakta tanulás vajon hova vezetne? Súlyos százezreim meg nincsenek most arra, hogy egy teljesen kiszámíthatatlan nyelvbe invesztáljak és hazárdjátékozzak azért, hogy utána egyikből se tudjak normálisan középszinten se beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!