Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki tanult már meg angolul...

Valaki tanult már meg angolul sorozat nézésével?

Figyelt kérdés
Angol tanulás sorozattal? Magyar vagy angol felirattal célszerűbb ha erős alapfokon beszélem a nyelvet?

2023. márc. 15. 20:14
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

"Amit írtam, hogy amit megtanultam, azt nem az iskolában, tehát amit ott tanultam azt nem sikerült, amit ott nem tanultam egyáltalán, de itthon Igen, azt, ha nem is tökéletesen, de azzal elboldogulok."

Ennek fuss neki újra, ha tényleg akarod, hogy értsük, mert így se füle, se farka...

2023. márc. 15. 22:37
 12/27 anonim ***** válasza:

11-es

Na tehát:

Azt írtam (az előző válaszomban), hogy

amit meg sikerült tanulnom (más

nyelveket) azt nem az iskolában sikerült

megtanulnom.

Tehát, az azt jelenti, hogy amit ott tanultam (az iskolában nyelvet), azt nem tudom jól, viszont, amit ott nem

tanultam egyáltalán (nem vettem fel

olyan órát, pl franciát és németet nem

vettem fel), de itthon elkezdtem őket

tanulni (ezeket a nvelveket), ha nem is

tökéletesen, de társalgási szinten

elboldogulok velük.

(Ezt csak azért írtam le így, mert valaki

azt írta, hogy minden nyelvet amit

tudok, az iskolában is tanultam

miközben otthon is, de nem, mert van

olyan nyelv amit ott nem és mégis

jobban tudom, mint például a második

választott idegennyelvemet

és ezzel nem akarok semmire sem utalni, sem arra, hogy nagyon okos vagyok (max van

valamennyi nyelvérzékem), sem arra,

amit valamelyik válaszoló írt, hogy

lenézem a tanárokat (amikor konkrétan

a közvetlen családomban több tanár is van és nem nézem le őket) vagy, hogy

az iskolákat gyűlölöm és úgy gondolom,

hogy semmire nem jók, szóval nem kell túlgondolni, csak a kérdező kérdésére

próbáltam személyes tapasztalatból

fakadó választ adni, amivel tudom, hogy

sokan nem értenek egyet, de igen, szerintem meg lehet tanulni otthon bármilyen nyelvet pl sorozatok nézésével is)

2023. márc. 15. 23:20
 13/27 anonim ***** válasza:

"sorozatok nézésével is"

De ez az "is" nem arra utal, hogy mellette azért nyelvkönyvet is használtál?

2023. márc. 16. 06:37
 14/27 anonim ***** válasza:

13-as

Az azt is alatt, azt értem, hogy beszélgettem online külföldiekkel, játszottam videó játékokkal, olvasgattam könyveket az adott nyelven, néztem olyan nyelvű videókat, de úgy, hogy én most “leülök és tanulom” nem, mert azt én spec kb 2 perc alatt megunnám.

De én is hallottam már olyanról akinek meg az jött be, úgyhogy annak respect.

2023. márc. 16. 07:03
 15/27 anonim ***** válasza:
#7, meglepődtek, mikor meghallották az akcentusomat. Mondták is, hogy azt hitték, hogy az angol az anyanyelvem :D
2023. márc. 16. 16:57
 16/27 anonim ***** válasza:
39%

Rengeteget lehet tanulni. Nyelvkönyvek nélkül is. Lehet, hogy a nyelvtanban itt-ott "rendet kell tenni" de összességében rendkívül hasznos.

A tanítványaim közül sokan csinálták/csinálják. Sokszor előfordul, hogy egy csomó szót magyarul nem tudnak, ám tökéletesen ismerik a jelentését, és el is magyarázzák angolul. És ez a lényeg. Legfeljebb nem az ITK (Origó) kétnyelvű nyelvvizsgára mennek. Na bumm...

2023. márc. 17. 21:21
 17/27 anonim ***** válasza:
60%

"Rengeteget lehet tanulni. Nyelvkönyvek nélkül is. ... A tanítványaim közül sokan csinálták/csinálják."

Könyv nélkül tanítod őket?

2023. márc. 17. 21:37
 18/27 anonim ***** válasza:
69%
Az, hogy rengeteget lehet tanulni tankönyv nélkül is, az nem azt jelenti, hogy tankönyv nélkül tanítja őket. Nagyon sok diák otthon nem a tankönyvet veszi elő, hanem ahogy azt a 14-es is mondta gyakorlatiasabban tanulják a nyelveket.
2023. márc. 17. 22:05
 19/27 anonim ***** válasza:

"Az, hogy rengeteget lehet tanulni tankönyv nélkül is, az nem azt jelenti, hogy tankönyv nélkül tanítja őket."

Tudom, ezért kérdezem.

"Nagyon sok diák otthon nem a tankönyvet veszi elő, hanem ahogy azt a 14-es is mondta gyakorlatiasabban tanulják a nyelveket."

Nyilván.

Viszont most az a kérdés merült fel, hogy csak videókat, stb.-t nézve is meg lehet-e tanulni egy nyelvet, és egyelőre úgy tűnik, hogy aki sokat tanul sorozatok nézéséből, az is jár mellette azért nyelvórákra is (akár iskolában, akár magántanárhoz), és a nyelvórákon tankönyvet is használ valószínűleg, tehát akkor már nem mondható el, hogy aki sokat tanult filmekből, az csak azokból tanult meg mindent, amit tud, mert ha patikamérlegen nem is lehet kimutatni, hogy mennyivel, a tanórák is hozzájárultak a nyelvtudásához. Egyébként ha úgy jár valaki nyelvórákra, hogy ott nem használnak egy konkrét könyvet, akkor is használnak könyvekből kimásolt feladatlapokat, gondolom, és akkor az már szinte ugyanaz, csak így nem valami más tanárok előre, hanem az adott nyelvtanár állítja össze a könyvet menet közben.

2023. márc. 18. 07:29
 20/27 anonim ***** válasza:

17

Nem, lásd 18-as.

18

Köszönöm; természetesen így értettem.

19

Tankönyvek nélkül is meg lehet tanulni szinte mindent; néha kicsit nehezebb összerakni a dolgokat, ami a könyvből percek alatt kiderül (ilyenkor van rácsodálkozás, hogy "Jé, tényleg!", de nem lehetetlen.

Ha a sok kivándorlóra gondolunk, ők is megtanulják a nyelvet (először csak durva hibákkal, aztán majd csiszolódik).

A 90-es években, a parabola antenna korszakban hónapokig néztem egy német nyelvű autós műsort, a végén azon kaptam magam, hogy egy csomó mindent értek. Ha lett volna akkoriban felirat, akkor le is tudtam volna írni a szavakat.

2023. márc. 18. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!