Miért nem past continuesba van írva ez a mondat?
He SAW (SEE) the accident when he DROVE (DRIVE) home from work.
Nem igazán értem, hogy miért nem
"He saw the accident when he was driving home from work."
Hiszen a driving home az nem egy pillanatnyi cselekvés
English books / teachers then:
- Are you the new English teacher?
- Yes, I am.
...and now:
- Are you the new English teacher?
- Yes, I are.
"A when he drove home még mindig nem jelenti azt, hogy amikor hazaért."
Miért ne jelentené azt? Mivel tudod alátámasztani?
home adverb
/həʊm/
/həʊm/
Idioms
where you live
to or at the place where you live
"A home szó szótári szócikkének totálisan fölösleges kimásolásától"
Abból derül ki, hogy nem csak az irányt jelöli, hanem a megérkezés is benne van:
"to or at the place where you live". Nem csak towards, hanem to, vagyis a megérkezés is benne van.
"nincs ilyen mondat, hogy "amikor hazavezettem", ha azt akarom kifejezni, hogy hazaértem."
De van. Ha egyben azt is el akarják árulni, hogy hogyan jutottak haza (nem gyalog vagy busszal, hanem autóval), akkor simán így mondják.
"Otthon a lakásában nem tud balesetet látni, nincs értelme."
Vannak olyan házak, meg lakások, amelyknek van ablakuk, ahonnan akár balesetet is lehet látni. Vagy a kertből is.
"Balesetet akkor lát, amikor éppen úton van."
Tipikusan igen, de nem csak ilyen van, nem csak nyelvtani mondatokból áll az élet - és ne mondd már, hogy az összes létező könyv összes nyelvtani mondata ott van a fejedben...
"Nem értem, mért akarod mindenáron megmagyarázni a feketéről, hogy fehér ahelyett, hogy tudomásul vennéd, hogy létezik a nyomdászatban sajtóhiba. Úgy csinálsz, mintha te adtad volna ki a könyvet."
Te meg úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy egyszerű múlttal is értelmes a mondat (csak nem annyira tipikus jelentésű, mint ami 10-ből 9 nyelvkönyvben szerepel), vagy mintha saját szerzeményed lenne az a kifejezés, hogy "drive home".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!