Működhet ez fordítva?
Értelme annak van, ha angol nyelven és szöveghű angol felirattal nézed, mert akkor tudod, mit hallasz. Ha nem érted, átállíthatod a feliratot magyarra és megnézheted azt az egy mondatot úgy, de utána állítsd vissza angolra és úgy folytasd.
Magyar felirattal csak egy két rövid kifejezést lehet megtanulni, a hosszabb mondatoknál már nagyon eltérhet a két nyelv szerkezete, és simán lehet, hogy amivel az angol mondat kezdődik, az a magyar mondatnak csak a végén jelenik meg, így inkább zavaró a két külön nyelv, mert nem tudsz egyszerre mindkettőre figyelni.
"Akkor hogy akarsz eljutni középfokig?"
Gondolom, sorozatnézéssel... Manapság sokan csak attól várják a csodát, ahelyett, hogy tanulnának is...
"Gondolom, sorozatnézéssel... Manapság sokan csak attól várják a csodát, ahelyett, hogy tanulnának is..."
Valóban sokan azt hiszik, hogy ha egész nap sorozatot néznek, oszt' megtanulnak angolul, de nem.
Illetve nem értem, te honnann szűrted le azt, hogy én sorozatnézéssel akarok megtanulni angulul? Komolyan kíváncsi lennék rá, hogy te ezt honnan szedted!
#6 Tanulással, tanulással, tanulással. A sorozatnézést csak plusznak szánnám, tulajdonképpen összekötve a kellemest a hasznossal. Sokat nem várok tőle, úgy vagyok vele, ha csak tíz szót tanulok így egy nap alatt, már jóvagyok, ámbár most néztem meg egy részt angol felirattal magyarul, nem volt teljesen hülye ötlet. Előtte kipróbáltam hogy teljesen angolul nézem, de számomra az így élvezhetetlen volt az érthetetlenség miatt. De nem vetem el, fogom majd a szótárt és kiszótárazom ezeket.
"Illetve nem értem, te honnann szűrted le azt, hogy én sorozatnézéssel akarok megtanulni angulul? Komolyan kíváncsi lennék rá, hogy te ezt honnan szedted!"
Mindegy, akinek nem inge, ne vegye magára. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!