Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A bináris nyelv hányadik...

A bináris nyelv hányadik legnehezebb nyelv a világon?

Figyelt kérdés
Bináris nyelvet tanulok. Amikor először megláttam, hogy a bináris abc minden betűje 8 számból áll (igen, 8...xd) és, hogy van külön nagybetűs abc és kis betűs abc akkor eléggé megijedtem és azthittem, hogy ezt az életbe nem fogom tudni megtanulni... De már 3-4 hónapja tanulom és azóta szinte már az összes betűt fejből tudom! (Nem teljesen mindegyiket, de a legtöbbet már tudom fejből! De nekem tanulási nehézségem van, szóval szerintem egy fogyatékossággal nem rendelkező tanuló képes lenne 1 hónap alatt az egészet megtanulni teljesen.) Szóval ha tudunk logikusan gondolkodni és megértjük, hogy mi alapján vannak sorban akkor egyáltalán nem bonyolult! A nagybetűs abc 010-val kezdődik, a kisbetűs pedig 011-el és mindkettőnek ugyanaz a vége és a végét pedig egy számtani sorozat alapján kell meghatározni (1, 10, 11, 100, 101, 110, 111, stb.). Szóval nekem ez már egy kicsit sem nehéz. Na de én most realizáltam, hogy az én anyanyelvem, a magyar mennyivel sokkal bonyolultabb mint a bináris... Mert első ránézésre bonyolultnak tűnhet a bináris de jóval egyszerűbb mint a magyar nyelv. Ha jól tudom a magyar nyelv a 3. legnehezebb nyelv a világon. És szerintem egy külföldi hamarabb tudná megtanulni a bináris nyelvet mint a magyart. Szóval első ránézésre a bináris nyelv tűnhet a világ egyik legnehezebb nyelvének is, viszont, hogyha közelebbről megnézzük és tudunk logikusan gondolkodni akkor akár a világ egyik legkönnyebb nyelveként is meghatározhatjuk. Az interneten tulajdonképpen sehol nincs leírva, hogy a bináris nyelv hányadik legnehezebb nyelv a világon. De szerintetek hányadik legnehezebb? Hányadik helyre sorolnátok?

2023. febr. 22. 00:12
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Mindenesetre nagyon érdekes kérdés egy ,,matematikai'' nyelv. A válasz nem egyszerű és nem egyértelmű, de a következő témákat érdemes megnézni:

Lincos - sajnos kicsit kutatgatni kell, az alapötlet szerintem jó. Átküldjük a földönkivülieknek először a primek sorozatát, mert ez fel fog tűnni nekik, nagyon kevés ugyanis a természetes folyamat ami véleetlenül pont a primeket koodólná. aztán ha már felkeletettük az érdeklődéseket, átküldünk összeadásokat, szorzásokat bemement-kimenet példák formájában. Szintén pldázatok formájában átküldünk egyenleteket, egyenlőtlenségeket. Ha ezek is megvannak, akkor már átvitt értelemben használva a matematikai műveletek, viszonlatok, relációk immár meglévő jeleit, átküldünk valami példákat olyan absztraktabb fogalmakról, mint ,,adni'', ,,méltányosság''. És ezekbőől már felépíthetünk egy emberi nyelvet.

Persze ha valaki ezt bírálná - akár jogosan is - még vannak érdekes a priori nyelvek

Lojban

Ihkuil

Bliss (blissymbols)

2023. okt. 3. 09:28
 12/12 anonim ***** válasza:

Bocsánat, a Lincos-t nehéz megtalálni, mert sok oda nem tartozo dologba olvad bele, átküldöm a psecifikusabb linkeket

[link]

Meg a többi említett nyelvről is

[link]

[link]

[link]

na ezek az igaziak, ezeket szeretem én is.

2023. okt. 3. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!