Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A bináris nyelv hányadik...

A bináris nyelv hányadik legnehezebb nyelv a világon?

Figyelt kérdés
Bináris nyelvet tanulok. Amikor először megláttam, hogy a bináris abc minden betűje 8 számból áll (igen, 8...xd) és, hogy van külön nagybetűs abc és kis betűs abc akkor eléggé megijedtem és azthittem, hogy ezt az életbe nem fogom tudni megtanulni... De már 3-4 hónapja tanulom és azóta szinte már az összes betűt fejből tudom! (Nem teljesen mindegyiket, de a legtöbbet már tudom fejből! De nekem tanulási nehézségem van, szóval szerintem egy fogyatékossággal nem rendelkező tanuló képes lenne 1 hónap alatt az egészet megtanulni teljesen.) Szóval ha tudunk logikusan gondolkodni és megértjük, hogy mi alapján vannak sorban akkor egyáltalán nem bonyolult! A nagybetűs abc 010-val kezdődik, a kisbetűs pedig 011-el és mindkettőnek ugyanaz a vége és a végét pedig egy számtani sorozat alapján kell meghatározni (1, 10, 11, 100, 101, 110, 111, stb.). Szóval nekem ez már egy kicsit sem nehéz. Na de én most realizáltam, hogy az én anyanyelvem, a magyar mennyivel sokkal bonyolultabb mint a bináris... Mert első ránézésre bonyolultnak tűnhet a bináris de jóval egyszerűbb mint a magyar nyelv. Ha jól tudom a magyar nyelv a 3. legnehezebb nyelv a világon. És szerintem egy külföldi hamarabb tudná megtanulni a bináris nyelvet mint a magyart. Szóval első ránézésre a bináris nyelv tűnhet a világ egyik legnehezebb nyelvének is, viszont, hogyha közelebbről megnézzük és tudunk logikusan gondolkodni akkor akár a világ egyik legkönnyebb nyelveként is meghatározhatjuk. Az interneten tulajdonképpen sehol nincs leírva, hogy a bináris nyelv hányadik legnehezebb nyelv a világon. De szerintetek hányadik legnehezebb? Hányadik helyre sorolnátok?

2023. febr. 22. 00:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A bináris kódrendszer csak a karaktereket (betűket, számokat, írásjeleket) kódolja. Nem egy külön nyelv, nincs saját nyelvtana, mondatszerkezete, szóképzése, szókincse stb.

Ugyanígy, ha teszem azt az ukrán nyelv holnaptól nem cirill betűkkel, hanem latin betűkkel kezdene írni, az nem jelentené, hogy megtanultak egy másik nyelvet. Ugyanaz a nyelv lenne, csak egy másik kódrendszert használna.

2023. febr. 22. 13:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát szerintem akkor is egy külön nyelvnek számít. Jó, az igaz, hogy az Amerikai angol nyelvet lehet binárissá kódolni, de mégsem emberi nyelv. Szóval szerintem egy külön nyelv. De ha az emberi nyelvek között lenne kategorizálva, hányadik legnehezebb nyelv lenne a világon a Bináris?
2023. febr. 22. 17:33
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyelv az nyelv. Nem az definiálja nyelvnek, hogy emberi, főleg az nem definíció, hogy "szerintem".

Egy egyszerű kódolás ami alkalmazható minden karakterkészletre, amihez kódot rendeltek hozzá. Az angol nyelv is kódolható így, hiszen az latin betűket használ. Nem is értem, miért pont az angol lenne a kivétel.

De attól még az angolul lesz, csak kódolva.

2023. febr. 22. 17:53
 4/12 A kérdező kommentje:
De ez még mindig nem válasz a kérdésemre
2023. febr. 26. 23:15
 5/12 anonim ***** válasza:

- A bárányfelhő hányadik legdrágább nagyszekrény a világon?

- A bárányfelhő egy meteorológiai jelenség, és nem bútordarab.

- Jó, de akkor is szerintem nagyszekrény, és már csak azt akarom tudni, hogy hányadik legdrágább nagyszekrény a világon!!!

- Értsd meg, a kérdésed nem értelmezhető a bárányfelhőre, mert a bárányfelhő nem egy nagyszekrény, hiába hívod annak.

- De ez még mindig nem válasz a kérdésemre.

- Persze, hogy nem, mert nem tudunk választ adni olyan álkérdésre ami eleve helytelen feltételezésből indul ki, és ezért logikai ellentmondást tartalmaz.

- Miért rózsaszínű a kék?

- Nem rózsaszínű, hanem kék!

- Jó, de ha kék, akkor miért rózsaszínű???

2023. febr. 27. 13:46
 6/12 anonim válasza:

5: inkább

A bükkfa hány ajtós nagyszekrény?

Bükkfából gyártanak nagyszekrényt is, de ettől a bükkfa önmagában még nem bútor, csak bükkfa.

Jó, jó, de én azt akarom tudni, hogy hány ajtós nagyszekrény :)))))

2023. febr. 27. 19:54
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez nem ugyanaz! A Bináris tényleg egy nyelv csak nincs saját nyelvtana! De ettől függetlenül egy nyelv! Angol nyelvet konvertál át 0-ákba és 1-esekbe, dehát minden más nyelvet át lehet konvertálni egy másik nyelvbe, ez a fordítás... De egyébként lehetne rangsorolni a tanulási ideje alapján! Van ranglista a nyelvek átlagos tanulási ideje alapján? Igen, nyílván mindenki más tempóban tanul, én például tanulási nehézséggel 3-4 hónap Bináris nyelvtanulás után is nehezen jegyzek meg néhány betűt Binárisul, más lehet, hogy már 1 hónap tanulás után kívülről tudja az egész nagybetűs, kisbetűs abc-t, az összes íresjelet és számot... De átlagba ki lehetne számítani, hogy a legtöbben mennyi idő alatt tanulnak meg Binárisul. És ez alapján már lehetne rangsorolni a többi nyelv közé és már ki is derülne, hogy hányadik legnehezebb vagy legkönnyebb nyelv a világon! Valaki meg tudja ezt csinálni? Van valahol erről információ az interneten?
2023. febr. 28. 01:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
A morze is ugyanez hogy lekódolják a betűket de az sem egy nyelv, hanem egy kód.
2023. febr. 28. 09:35
 9/12 anonim ***** válasza:

"Binárisul" :D

Értsd már meg, a nyelv attól nyelv, hogy VAN saját nyelvtana.

Egy nyelvet egymáshoz viszonyban álló szavakból felépített mondatok alkotnak. A mondatoknak van állítmánya, alanya, stb.

Egy-egy szót különféle módokon meg lehet jelentetni, pld képekkel lerajzolni, a kiejtésük vagy hagyomány szerint, hangonként vagy szótagonként, vagy egyéb elemenként betűkkel átírni, ezeket a betűket/jeleket/rajzokat átkódolni, kitalálni nekik valamilyen írásrendszert, saját ábécét akár, de ez akkor is még csak a nyelv kódolása.

Egy adott ábécéhez egy-egy másik fajta kódot rendelni, az még nem fordítás. A kódok (bináris, morze, tapsolás, füstjelek, süketnéma ábécé, cirill betűk, görög betűk stb) kiválasztásától még csak ugyanazokat a betűket írod/megjeleníted máshogy. A szavakat, a szavaknak meg ugyazon adott nyelvtani rendszer szerint felépülő viszonyban levő mondatokat, a mondattani, szemantikai, szóképzési stb rendszerét vagyis magát a nyelvet ez nem befolyásolja.

Vagy szerinted ha egy magyar mondatot cirill betűkkel írok le, akkor az ettől már oroszul van? Vagy "cirillül"?

2023. febr. 28. 12:29
 10/12 A kérdező kommentje:
De akkor miért mondják azt, hogy a Bináris a számítógépek nyelve??? Egyébként meg van adat az interneten arról, hogy az összes létező nyelvet átlagosan mennyi idő alatt lehet megtanulni (külön, rangsorolva, top valahányas lista)? És arról van adat, hogy a Bináris nyelvet mennyi idő alatt tanulja meg valaki teljesen, átlagosan (belértve az írásjeleket, számokat)? Mert akkor ez alapján lehetne rangsorolni, hogy hányadik legnehezebb vagy legkönnyebb nyelv!
2023. márc. 2. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!