Az igaz, hogyha először angolul tanulsz meg, akkor utána a német nehezebb lesz, ha viszont először németül, akkor utána az angol könnyebb? Ha igen, miért?
Igaz!
Az angol középszintig sokkal egyszerübb nyelvtanilag, ha ezzel kezdesz, utána a sokkal bonyolultabb és merevebb német nyelvtan kínszenvedés.
Ha elöször veszed a szigorúbb németet, utána az angol majdnem magától megy.
De ez természetesen csak alap-középfokig igaz, az angol ez után kezd bonyolódni.
Ezzel a marhasággal igazolták sokáig, miért kell mindenkinek latint tanulnia: mert ugye ha már azzal sz*ptál eleget, akkor minden könnyűnek tűnik.
Egy francokat. Eleve azt feltételezi, hogy egy nyelv nehézsége csupán a nyelvtanban áll, nem pl. a kiejtésben, intonációban, szókincsben, helyesírásban stb.
"Ha elöször veszed a szigorúbb németet, utána az angol majdnem magától megy."
Kivéve, ha addigra már túl öreg leszel ahhoz, hogy az angol furcsa kiejtése ne rémítsen meg a pösze hangokkal meg ilyesmikkel, meg eleve azzal, hogy - a némettel ellentétben - főleg az elején a kiejtés kb. köszönő viszonyban sincs a helyesírással.
7-es: nekem 50 fölött még sikerült a német után megtanulni angolul.
Azt meg nem tudom, milyen pösze hangokra gondolsz, szerintem nem tudod a pösze szó jelentését.
A kiejtés-írást meg egyszerüen meg kell tanulni.
think, that, stb.
Persze úgy is ki lehet ejteni, hogy szink, és meg is értik (még akkor is, ha ott van ugye a sink szó is, ami teljesen mást jelent), de azért nem mindenki elég laza hozzá bizonyos életkor felett, hogy ezeken elég jól túltegye magát.
Hát ezt nem nevezném pösze hangoknak, az más kategória.
Másrészt ezeket meg lehet tanulni teljesen normálisan kiejteni, ha az "s"-t akarod pöszén ejteni, az nem lesz jobb, mintha nem is próbálkoznál semmivel. Ezen nem túltenni kell magad, hanem megtanulni a helyes kiejtést.
Meg ahogy írtam, ez nem életkor, hanem akarat, munka, szorgalom kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!