Ha tudok középfokon angolul, akkor németül vagy franciául könnyebb megtanulni hozzá?
Én mindig azt hallottam erről, hogy valahogy beállítottságtól függ, hogy melyik könnyebb. Valakinek a német könnyebb, valakinek meg az angol és a francia. Rám pl. az angol már kiskorom óta valahogy ragadt, a suliban alig kellett tanulnom, és mire érettségiztem letettem a felsőfokú angol nyelvvizsgát.
A gimnáziumban tanultam németül, de valahogy sosem ragadt meg bennem annyira, hogy folyékonyan tudjam beszélni, élvezhetően tudjak a neten német dolgokat olvasni. Az alapfokú nyelvvizsgát le sikerült tennem belőle, de a középfokún megbuktam.
Franciául kíváncsiságból kezdtem tanulni netről, ráadásul nem magyar, hanem angol nyelvű oldalról, egy év alatt folyékony lett a franciatudásom, úgy hogy egyszer sem tettem be a lábam egy francia tanfolyamra vagy órára sem.
Nekem az a benyomásom, hogy a francia nagyon hasonlít az angolra, a német pedig valahogy teljesen idegen hatást kelt. Ha jól megy az angol, akkor szerintem a franciát válaszd.
Talán a németben egy picit segít, de nem jelentősen. Az angol és a német is nehezebb az angolnál.
Én inkább az angolt fejleszteném C1-ig.
Én gimnáziumban németet tanultam második nyelvként és másfél év alatt sikerült középfokú nyelvvizsgáig eljutnom, úgyhogy én a németet mondanám, de franciával nincs tapasztalatom.
Ki kell próbálni mindkettőt melyik fekszik neked jobban, nyelvtan, szavak, kiejtés stb.
De amúgy igen, először az angolt kellene fejleszteni és utána belevágni valami újba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!