Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Aki beszél egy idegen nyelvet,...

Aki beszél egy idegen nyelvet, annak miért van szüksége arra, hogy tanuljon a nyelvvizsgára?

Figyelt kérdés
Csak annak kell tanulni rá, aki nem beszéli a nyelvet?
2022. dec. 7. 18:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

"anyanyelvi szinten beszélsz? Akkor persze nem kell készülni."

Láttam én már olyan fogalmazást, ami nyelvileg nagyon is megütötte a szintet, mégis nulla pontot kellett adni rá, mert az a szabály a nyelvvizsgán, hogy ha a vizsgázó nem követi az irányított fogalmazás megadott szempontjait, akkor a feladatteljesítésre 0 pontot kell adni neki, és ha arra 0 pontot kapott, akkor a többi részpontszám is mind 0 pont (a szókincs, a nyelvhelyesség, stb.). Ez a szabály nyilván azért van, hogy senki se kaphasson nyelvvizsgát arra, hogy bemagol egy kész szöveget, amit le tud írni hibátlanul (miközben esetleg azt sem tudja, hogy miről szól), és nyelvvizsgát kap rá.

Úgyhogy ha valaki anyanyelvi szinten tudja a nyelvet, mégsem néz utána, hogy mik az elvárások a nyelvvizsgán, simán megkockáztatja, hogy nem fog sikerülni neki.

2022. dec. 7. 19:58
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Pl. ECL nyelvvizsgán van olyan témakör a szóbelin, hogy Európai Unió, az Európai Unió szerepe a világpolitikában. Tudom, van aki jártasabb az ilyen témákban, de én például csak így random nem annyira tudnák hozzászólni egy ilyen témához, magyarul sem. Vagy pl. nukleáris kísérletek téma. Ahhoz sem lennék képes olyan sokat hozzáfűzni, magyarul sem. Szóval persze ha minden témában jártas vagy, minden témához hozzátudsz fűzni valamit, akkor persze, nem kell tanulni a szóbelire. Viszont ha valamihez az anyanyelveden se tudsz hozzászólni, akkor az idegen nyelven sem fogsz tudni.
2022. dec. 7. 20:10
 13/14 anonim ***** válasza:
78%

"* Otthonülőként nem tudnál az utazásról beszélni. Különösen a repülésről."

Ha beszélem az adott nyelvet, és stabil 4-5000 szavas szókinccsel rendelkezem, akkor el tudok rizsázni róla, akár 15 percig is..

ÉN NEM, még magyarul sem, mert SOHA NEM repültem, nem voltam reptéren, nem vettem repülöjegyet, nem tudom, mit kellene csinálni repülés elött-után, szóval nem a szókinccsel van gondom, hanem magával a helyzettel.

2022. dec. 7. 21:12
 14/14 anonim ***** válasza:
72%
Ha anyanyelvként beszéled a nyelvet, és nem gond a szókincs meg a nyelvhelyesség, és a svádád is jó, azért a tematikát még át kell nézned. Mert még olyan témából kérdeznek, amire nem tudsz mit mondani. Ha nem a témáról beszélsz, akkor kockáztatod, hogy meglesz-e.
2022. dec. 8. 18:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!