Mennyire fog megtérülni a befektetett energia, ha ilyenre szánom el magam?
Idén végeztem szakmát. Szeptemberben kezdek bele egy 2 éves levelezős érettségibe. Ez mellett dolgozni szeretnék gyűjtögetni.
És nagyon sokat gondolkoztam az utóbbi időben, hogy mit szeretnék csinálni. Mivel lehetnék több másoknál. És ekkor jött az ötlet, hogy megtanulhatnék több európai idegennyelvet, amiből aztán nyelvvizsgákra tehetnék szert.
Tényleg valami olyanba szeretnék befektetni ami egyszer megtérül majd nagyon.
Milyen területeken a legelőnyösebb, ha 2-3,akár 4 idegennyelven is tudok?
Bár sejtem a választ, de kíváncsi vagyok másokra is. Mennyire biztos, hogy megéri a beletett energiát?
Előre is köszi!
18/F
A nyelvtudás diploma nélkül nem ér olyan sokat, mint gondolnád. A turizmus és vendéglátás talán az egyetlen terület, ahol nem diplomásként is sokat számít, ha jól beszélsz nyelveket. Például egy szállodai recepciósnak jó eséllyel felvesznek.
De az igazság az, hogy a nyelvtudást leginkább a diplomások körében díjazzák.
Sajnos arra fel kell készülnöd, hogy ma Magyaroszágon nyelvet tanulni egyáltalán nem olcsó mulatság. Ahhoz, hogy egy nyelvből gyakorlatban használható, folyékony nyelvtudást szerezz, még csoportos nyelvtanulás esetén is ki kell adnod körülbelül félmilliót, s bele kell raknod kb. 1000 óra tanulást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!