Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet az angol nyelvtől...

Hogyan lehet az angol nyelvtől való félelmet leküzdeni?(Többi lent)

Figyelt kérdés

Annó,iskolában nem voltam jó angolból, egyszerűen nem ment. És családtól se igazán kaptam támogatást, inkább csak kiabálást, hogy pl. "mit mond?!" a játékban a karakter, angolul.

Pénzünk nem volt arra, hogy magántanárhoz járassanak. Én meg állandóan kudarccal szembesülhettem, ha angol óráról volt szó.

Az angolt oktató tanár érettségi előtt jelezte, hogy jó,ha kettest meg tudom szerezni az érettségin. (nem tudom hogy fogalmazta meg, de ez volt a lényeg. Normálisan közölte ezt, nem bántóan. És hát én is egyetértettem ezzel.)

Az a helyzet jelenleg, hogy ha angol szöveget látok (cikket), akkor legszívesebben becsuknám a szemem, meg elmenekülnék.

Yt-n szoktam videókat nézni, címük alapján érdekelne az adott videó, csak hát az a gond, hogy angolul van a videó, nem magyarul. És hiába érdekel, hallott angol miatt legszívesebben becsuknám a fülem, meg elmenekülnék a helyszínről.

Van bennem egy ellenállás, ellenszegülés az angol nyelvvel szemben.

Nyilván jó lenne ezt leküzdeni, valamikor dühös is vagyok magamra, amiért nem tudok elég jól angolul és így elzárom magam a jobb munkalehetőségtől és maradhatok szalagmunkás, betanított segédmunkás.

Úgy B1-es szinten lehet az angol tudásom.

Időszakosan tör rám az, hogy angolozhatnék, de utána ez a láng elmúlik és átfordul gyűlöletbe, meg menekülésbe.

Lehet, ez így leírva nagy h*lyeségnek hat, és tudom jól, ami nálam van, az ritkaság.

Sokszor vágyok arra, hogy jobban tudjak angolul, hogy ne akarjak elmenekülni az egész elől.

És magam se tudom, mi az oka annak, amiért félek az egésztől. Egyszerűen csak félek, meg elmenekülnék a helyzetből.

Hogyan lehetne ezt a félelmet leküzdeni? Van-volt más is ilyesféle helyzetben?

2022. dec. 4. 10:45
 1/2 anonim ***** válasza:

Huszonegy éves létemre még én is csak most kezdem az angolt, németből már van középszintű nyelvvizsgám.

Arra az egy kérdésedre tudok válaszolni, hogy nem vagy egyedül. Ismerősöm ismerőse a pandémiának köszönhetően kapta meg hosszú évek után a diplomáját. Valaki más ismerősömnek pedig az állása fog múlni rajta, kihívásként éli meg

2022. dec. 4. 12:45
 2/2 anonim ***** válasza:
Mindkét esetben a nyelvvizsga megszerzéséről van szó
2022. dec. 4. 12:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!