Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy lehet angolt meg németet...

Hogy lehet angolt meg németet is folyékonyan beszélni?

Figyelt kérdés

Egy jó pár évet töltöttem Angliában és szinte olyan könnyedséggel beszélek angolul mint magyarul. Most elkezdtem a németet (munka végett) és azt vettem észre, hogy sokszor - miközben németül próbálok beszélni - előjönnek az angol szavak. Ha meg mégis angolul beszélek, akkor a kevésbé használt angol szavak nem jutnak eszembe olyan gyorsan és nehezebb komplex gondolatokat kifejezzek, mint régen. Lehet hogy egy második idegen nyelv lerontja az első idegen nyelvi tudásomat?

Pedig szeretném a németemet is felfejleszteni, mert utálok úgy beszélni, hogy csak nehezen, pár szavas mondatokkal tudom megértetni magam

2022. dec. 3. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Most milyen nyelvi közegben élsz és mióta?
2022. dec. 3. 22:43
 2/8 anonim ***** válasza:
20%
Mondok neked valami érdekeset: én németröl tanultam meg angolul és nem kevertem a szavakat
2022. dec. 3. 22:46
 3/8 A kérdező kommentje:

"Most milyen nyelvi közegben élsz és mióta?"

Egy pár hónapja élek Németbe, de többnyire magyarokkal dolgozom.

A hivatalos ügyeimet angolul intézem, viszont sokszor nehéz olyan embert találnni, aki jól tud angolul vagy egyáltalán akar angolul beszélni.

2022. dec. 3. 22:58
 4/8 A kérdező kommentje:

"Mondok neked valami érdekeset: én németröl tanultam meg angolul és nem kevertem a szavakat"

Az nálam a csoda, hogy a nyelvtant nem keverem, mivel a németben sokszor máshová teszik az igéket például. Az angolba sok energiát fektettem és van pár angol barátom akikkel szeretném tartani a kapcsolatot. Bár van egy olyan érzésem, hogy a német le fogja rontani az angolomat előbb-utóbb

2022. dec. 3. 23:03
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Német területen élek, naponta németül beszélek az itteniekkel, közben meg rengeteg angol ismerös is van, akikkel meg csak angolul. Csak gyakorlás kérdése
2022. dec. 3. 23:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"a német le fogja rontani az angolomat előbb-utóbb"

Nem a német fogja lerontani, hanem az, hogy - mivel mostanában próbálod a németet gyakorolni többet - kevesebbet foglalkozol vele. Szerintem érdemes most egy ideig a németre koncentrálni, hogy azt is felhozd megfelelő szintre, az angolt csak ahogy adódik, aztán majd kicsit lazítani a németen és mindkettőbe ugyanannyi energiát, időt fektetni.

2022. dec. 4. 10:10
 7/8 anonim válasza:
én angolul erős középfok megtanultam, egy filmet nyugodtan megnézek, de nem értek minden szó, viszont beszélgetés nem gond, igaz én Londonban tanultam meg 1 év alatt. Németül 8 hónapja kezdtem el és még mindig az lapnál tartok, szenvedek vele, és ugyanez a problémám, sokszor angolul jut eszembe, máskor fordítva. Soha nem gondoltam, hogy egy új nyelv ennyire lenyomja az angolomat. Persze nem arról van szó hogy elfelejtettem, hanem hogy keverem őket. Jelenleg úgy osztom be, hogy hétköznap német tanárral, hétvégén angol általában filmekkel, mivel más lehetőség nincs, tanárra meg ebben nincs szükségem.
2023. febr. 21. 01:19
 8/8 anonim ***** válasza:

"én angolul erős középfok megtanultam, egy filmet nyugodtan megnézek, de nem értek minden szó, viszont beszélgetés nem gond"

Mintha törnéd a magyart...

2023. febr. 21. 09:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!