Hogyan vehetném rá a fiam magán angoltanárát, hogy adjon neki házi feladatot?
Figyelt kérdés
A fiam magántanárhoz jár, viszont csak az órán tanulnak, itthonra sosem kap feladatot. Szeretném, hogyha itthon is tanulna, vagy gyakorolná azt amit ott tanul. Egyszer már felhívtam, hogy adjon otthonra leckét, de akkor annyit mondott, hogy nem fog, mert felesleges. Hogyan lehetne rávenni, hogy mégis legyen lecke?2022. nov. 9. 17:27
21/28 anonim válasza:
Azért nem kell képernyő- és sorozatfüggővé tenni egy 14 évest! Hetente néhányszor - nem mindennap! - 1 óra elég. Irtó könnyű úgy rászokni, hogy minden más hasznos tevékenység (társaság, házimunka, sport, tanulás) helyett passzív befogadóként üljön.
22/28 anonim válasza:
:DDDDDDDDD Ez az érvelés, jesszus, hány éves vagy, 50?
Mikor ismeritek fel, hogy minden gyerek képernyőfüggő lesz előbb-utóbb? Ez a világ jön!
Az angol nyelvtudásának meg jót tesz. Sajnálom azokat, akik kapaszkodnak a régibe, és nem ismerik fel, hogy változik a világ. Lehet itt nyelvtankönyv elé ültetni szerencsétlent, de abból nyelvtudás nem lesz. Ahogy az előző generációk nyelvtudását is meg lehet nézni, mennyit ért!
Ha azt akarod, hogy 1-2 éven belül folyékonyan értsen és tudjon, akkor el kell benne merülnie. Nem heti 3x45 percre, hanem naponta órákra! Annak lesz eredménye, nem a 100 mondat fordításnak papíron.
23/28 anonim válasza:
Barátomat is állandóan szekálták, miért ül annyit a gép előtt. Programozott, játszott. Soha nap nem érte, sportolni is utál, ez van. ""SZegény"" ember folyékonyan beszél angolul, csilliárdokat keres, szép felesége és gyerekei vannak, én is nagyon sajnálom, hogy képernyőfüggő. Kemény élet az ilyen! Mennyivel jobb 5 évig "tanulni" egy tanárnál angolul, végül elérni egy hunglish B2-t! Nyilván!
24/28 A kérdező kommentje:
Miért kell egyből nekem esni? Én csak jót akarok neki. Amúgy kedves 22-es válaszoló majdnem igazad van, mert 48 éves vagyok és tisztában vagyok vele, hogy mennyire nehezen lehet boldogulni az életben, ha valaki nem tanult ember. Elnézést kérek azért, mert nem tudtam a nyelvvizsgarendszerről. Sosem hallottam róla, hogy nem kell az alapfok ahhoz, hogy elmenjen valaki középfokú vizsgára. Nekem nincs nyelvvizsgám és németül is csak annyit tanultam, ami az esti iskolában kellett az érettségihez. Szívesen tanulnék én is nyelvet, de a körülményeink csak a gyerek taníttatását teszik lehetővé. Nekünk már mindegy, de ő még tanulhat bőven, amíg elkezdi a nagybetűs életet.
2022. nov. 10. 14:24
25/28 anonim válasza:
Önállóan is tudsz angolt tanulni, tele van ingyenes lehetőségekkel az internet.
26/28 anonim válasza:
de a körülmények a normális felkészülést és utánaolvasást is lehetetlenné teszik? itt sírsz hogy mekkora csóró vagy, de simán kidobnál soktízezer forintot felesleges papírokra, mert nem vagy képes felmenni a googlera, ügyes ujjacskáiddal pötyögni és utána szépen elolvasni a tudnivalókat? neked úgy tűnik tényleg minden mindegy, amilyen szerencsétlennek tűnsz, tehát tényleg azt mondanám, hogy hagyd rá a gyerekre és az őt kísérő tanárokra, valószínűleg sokkal jobban megoldják majd egyedül mint ha te belekavarsz.
27/28 A kérdező kommentje:
#26 Lehet ostoba vagyok, de nem értem miért kell bunkónak lenned. Igen, nem vagyok járatos, nem néztem utána. Nem vagyunk csórók, de gazdagok sem. Nem tudom miért olyan nagy bűn, ha a gyereknek jobb jövőt szeretnénk, mint, ami nekünk volt anno.
2022. nov. 10. 22:31
28/28 anonim válasza:
Kár bántani emiatt a kérdezőt! Látszik az írásaiból, hogy egy egyszerű asszony, de csak jót akar a fiának, az meg nem bűn. Amúgy kérdező, én is csak azt tudom javasolni, hogy hagyd rá a tanárra, pláne, ha a fiad szeret is oda járni. Én is olyan nyelviskolában tanultam meg, ahol nem volt házi feladat, viszont az órákon aktívan használtuk a nyelvet. Ma már én is felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!