A németet vagy az olaszt folytassam?
Figyelt kérdés
Mind a két nyelv tetszik ezért elkezdtem angol után párhuzamosan hobbiból tanulni őket, viszont nem tudom, hogy folytassam tovább mindkettőt, vagy inkább az egyikre feküdjek rá jobban? (Hamarosan B1 szinten leszek mindkettőből)
Német:
- Nagyon hasznos, már ilyen szinten is kaptam pozitív visszacsatolást ezzel kapcsolatban
- Nehéz a nyelv, nehezebben ülök neki tanulni
- Több idő egy adott szintre eljutni, mint olaszból
Olasz:
- Hasznosságát még nem tapasztaltam úgy, mint a németnek
- Nagyon egyszerű, nagyon jó a tanárom, nagyon szívesen ülök neki tanulni
- Ugyanazt a szintet gyorsabban elérem, mint németből
Mit javasoltok, hogy folytatnátok, hogy folytassam?
ma 12:25
3/5 A kérdező kommentje:
Viszont azt vettem észre, hogy az olasznak szívesebben ülök neki és többet is tanulom. Nem idő- és pénzpocsékolás így a német, ha B1-es szintnél abbahagynám és olasz C1 után folytatnám az nem jobb ötlet? (Egy nyelvvel talán gyorsabban is haladnék?)
ma 13:46
4/5 anonim válasza:
De igen. Toljad akkor az olaszt - a német meg maradjon meg másodállásnak, tanár nélkül, ingyen. :)
5/5 anonim válasza:
amúgy de inkább fókuszálj az olaszra az úgyis jobb
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!