Hogy tudnám "megtanulni" a német akcentust?
Néztem videókat de csak az angol mondatokat pl az angol TH nincs magyarba így annak a német kiejtését nem tudom magyarba alkalmazni és a double v németbe v az se mivel az ugyan olyan a magyarba mint a németbe .
Próbáltam kicsit ilyen ich-et pl isch-nek ejteni megy is de most nem lehet ezzel az sch-val minden szavat mondani Zurüch-et zurüsch maximum meg a hasonló szavak de pl ők az r-t is máshogy ejtik stb
Az angol TH semmilyen formában nem szerepel a német hangkészletben, nekik is problémás megtanulni.
"Próbáltam kicsit ilyen ich-et pl isch-nek ejteni megy is de most nem lehet ezzel az sch-val minden szavat mondani Zurüch-et zurüsch "
Ez nem tudom, hogy jön a TH-hez, meg azt sem érthetö, mit akarsz ezzel egyáltalán.
Esetleg a német ich kiejtésével van gondod? Azt csak egyes tájszólásokban ejtik isch-nek, a legtöbb területen nem. Az ich esetében egy erös, torokbol jövö H-t kell ejteni németben, ezt gyakorolni kell.
Olyan szó meg, hogy Zurüch nem létezik, vagy Zürich vagy zurück van csak.
4# Hát általában az emberek a Hochdeutsch-t szokták tanulni szóval gondolom ebből kitalálhatod .
7# jó hát elírtam egy betűt zurück akart lenni na
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!