Szlovákul szeretnék megtanulni, ehhez szótárra lenne szükségem. Milyen könyvalapú szótárakat tudnátok nekem ajánlani és hol tudom beszerezni?
En találtam de szlovákul írd be a keresőbe és próbáld onnan rendelni, slovensko-maďarský slovník kniha
De olyat keress ami ilyen is olyan is tehát slovensko - maďarsky a madarsko - slovenský.
Manapság nem sok ertelme van... neten bármilyen szót le tudsz fordítani, ráadásul weboldaltól függően mutatja a szinonimákat illetve kitudod keresni a szavakat szövegkörnyezetben is. Arról nem beszélve, hogy még a kiejtést is megtudod hallgatni.
Pénzkidobás venni, de ahogy érzed.
A szótártól nem tanulsz meg.
Nem sok szlovák-magyar-szlovák szótár van.Van két kisszótár (Lukács Katalin,T.Göbel Marianne).Ezek régiek ugyan,de jók.A bookline-on megvannak.Van még egy Magyar-szlovák szótár (Edita Chrenková) a jegyzetelte.hu-n talán van,meg kell tudni.Van egy szlovák-magyar szótár is Tankó-Chrenková,ez a 60-as évek óta jelenik meg.Kevés nyelvtani információt tartalmaz,de amúgy nem rossz.Van még két másik szótár is,de azok antikváriumokban is ritkák.
Ami a szlovák-angol,szlovák-német szótárakat illeti,a Lingea kiadónak vannak nagyszótárai.Azok jók.Ha szlovákul akarsz tanulni,akkor szerezz be egy szlovák egynyelvű szótárat is,pl. Krátky slovník slovenského jazyka (2020-as vagy korábbi kiadások).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!