Logisztikai technikus szakra fogok menni. Szerintetek ehhez a szakmához melyik nyelvet lenne jobb tanulnom (angol vagy német)?
milyen munkakörben dolgozik egy log. tech. szakember? semmit nem tudok erről.
de mindegyik nyelv mellett szól pró és kontra érv:
1. angol, angol, angol... én nem tanulhattam anno formális iskolai keretek között, csak németet, most hatalmas hátrányban vagyok.
angol a világnyelv, csak nyersz vele.
de a brexit az angolra is rányomta a bélyegét, és az unió legfrisebb döntése szerint ezentúl nem lesz kötelező nyelv az európai oktatásban.
2. német német, német... mert az eu gazdasági zászlóshajója németország, ott a gazdag svájc, a közeli ausztria, és lichtenstein, a világ egyik leggazdagabb miniállama.
ezeken a helyeken magabiztos német nyelvtudással jó pénzeket lehet keresni.
mivel anglia már csak korlátozottan fogad külföldi munkaerőt a brexit miat, ezért érdemes ezt végiggondolni.
Ha Magyarországon akarsz dolgozni szar fizetésért, akkor az angol. Nagyon sok külföldi céggel kell kommunikálni, és az angol a közös nevező. Azt mindenütt fogják beszélni. Persze a németnek is megvan az az előnye, hogy német cégekkel jobban megy a kommunikáció, de a németet azért jócskán nehezebb is elsajátítani.
Ha viszont például ki akarsz jönni Németországba, ahol megfizetik a jó szakembert... Nos, itt elsősorban a német kell, anélkül esélyed sincs. De a jó szakembernek itt is ismernie kell az angolt, főleg szakmai szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!