-Szerintem átlagos nyelvérzékkel rendelkezem, angolból a C1 meglett (magántanárral) munkában is használom, elegendő az angol, de ahogy látom az álláshirdetéseket a német sok helyen előny.
-Mind a két nyelv tetszik, bár az olaszok mentalitása és a gasztronómiájuk jobban tetszik.
-Nem minden nap tudnék a nyelvtanulással sok időt eltölteni, de azért jó lenne egy második idegen nyelven is megértetni magam
Ezek alapján, melyik nyelvnek érdemes nekikezdenem (magántanárral) szerintetek?
Németül és olaszul is tanultam, ebből az olasz teljesen feleslegesnek bizonyult az elmúlt 30 évben, a németet viszont minden nap használom. Sokkal hasznosabb a német.
2022. szept. 18. 11:42
2/12 anonim válasza:
Az 1-es választ akár én is írhattam volna. Ha Európában szeretnél maradni és nem költözöl egyenesen Olaszországba, akkor a némettel jobban jársz. Én elhagytam Európát, így végeredményben egyformán haszontalan most nekem a német és az olasz nyelvtudásom is, az angollal dolgozom. De ha maradtam volna Magyarországon, akkor a németet használtam volna gyakrabban.
2022. szept. 18. 12:02
3/12 A kérdező kommentje:
Ha valamiert az olasz jobban vonz, kár lenne abba fektetni az időt/energiát?
Nem elegendő itthoni munkavállalás szempontjából az angol c1?
2022. szept. 18. 12:03
4/12 anonim válasza:
Attól is függ hol dolgozol.
Én vendéglátósként inkább a németet tanulom, mert Németországban nem finomak a kaják, egy jó étterem, cukrászda könnyen befuthat. Ezzel szemben Olaszország ugyebár a remek gasztronómiájáról híres, ott nem mennék sokra :D
2022. szept. 18. 12:08
5/12 anonim válasza:
Német, munkaerőhiány van belőle, az angol alap elvárás. Valamit nehezebb a német, és fiatalon én a nehezebb nyelv tanulását kezdenem, az olasz bőven jöhet utána. Nem kell kettőnél megallni
2022. szept. 18. 13:03
6/12 anonim válasza:
Elírtam, "valamint" nehezebb a német...
2022. szept. 18. 13:04
7/12 anonim válasza:
Nézd, a német hasznosabb feltehetőleg úgy általánosságban. Ha az olasz a titkos szerelmed, az sem akadály. Nem azt mondom, hogy tanuld párhuzamosan, az egyiket tanárral, a másikat meg egy darabig vagy kezdő tanfolyam erejéig önállóan, de ha a némettel eléred a kívánt szintet, utána még mindig tanulhatsz olaszul is. A kettő nem zárja ki egymást. Nekem az a tervem, hogy ha lediplomáztam, elmegyek egy francia és egy japán tanfolyamra, még meglátom, hogy inkább magántanárhoz megyek-e franciából, és japánból tanfolyamra, anyagiaktól meg időtől is függ, és utána önállóan gyakorlom őket, ha már nem vagyok teljesen a nullán - de a terveim még változhatnak.
2022. szept. 18. 16:30
8/12 anonim válasza:
azért mert első 2 válaszadó nem tudott boldogulni vele, pusztán azt jelenti, h. pancserek, csomó olyan álláshirdetés van, ahol olaszul jól beszélő embereket kertesnek.
sokkal kevesebb a jó olaszos, mint németes, a nyelv is könnyebben tanulható,tehát én olaszt választanám.
a német mellett a legtöbb külföldi tulajdonú cég hazánkban olasz.
2022. szept. 18. 17:36
9/12 anonim válasza:
Sajnos a német. En sem sztem, nemis tetszik,de mivel műszaki területen dolgozom itt nagy előny, szóval neha kínzóm magam vele.
2022. szept. 18. 19:10
10/12 anonim válasza:
A nemetes pozikat nehezebb betolteni, olaszos pozikra itthon is anyanyelvi olaszokat alkalmaznak, mert Olaszorszagban nagy a munkanelkuliseg a fiatalok koreben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!