Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet tanuljak 2....

Milyen nyelvet tanuljak 2. nyelvként?

Figyelt kérdés
Választható nyelvek: német, francia, olasz, orosz.

2016. jún. 4. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem német.
2016. jún. 4. 10:55
 2/9 anonim ***** válasza:
52%

Az olaszon kívül bármelyikkel jól jársz - persze az olasz nyelvtudás is értékes, csak nem hasznos "gazdaságilag".

Én amúgy a németet választanám.

2016. jún. 4. 11:25
 3/9 anonim ***** válasza:
73%
én a németet választottam és bár nem szerettem meg túlzottan, most is így tennék
2016. jún. 4. 11:58
 4/9 meszike91 ***** válasza:
73%
Német.
2016. jún. 4. 13:32
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Azt tanuld ahova emmigrálni akarsz.
2016. jún. 4. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:
81%

Ha már így felteszed a kérdést, gondolom arra célzol, hogy melyiket éri meg jobban tanulni gazdasági szempontból, vagy melyik tudása értékesebb a munkaerőpiacon.

Alapvetően azt mondanám, azt tanuld, amelyik jobban tetszik.

De így azt mondom, válaszd a franciát vagy oroszt.

A német túl mainstream, angol mellett minden második ember azt beszéli, ellenben a franciát lényegesen kevesebben beszélik, az oroszt meg még annál is kevesebben, és ezek is keresett nyelvek.

(Itt most a tárgyalóképes, minimum középfokú szintről beszélek, mert a „voulez-vous coucher avec moi” nem egyenlő azzal, hogy valaki tud franciául, mint ahogy a kák tyibjá závut sem azzal, hogy valaki tud oroszul :D)

2016. jún. 4. 14:29
 7/9 A kérdező kommentje:
Már a kérdés előtt eldöntöttem, hogy az oroszt választom. Csak kíváncsi voltam, hogy ti melyiket választanátok! :D
2016. jún. 4. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Amúgy meg megtanulhatod mind a négyet is, semmi akadálya :D

Én például nem tudtam választani japán és kínai között, ezért mindkettőt megtanultam egymás után

2016. jún. 4. 20:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jó ötlet az oroszt választani. Németül már annyian beszélnek Magyarországon, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Oroszország óriási területű és kevesen beszélik ott az angolt. Ha oroszul megtanusz, akkor a többi szláv nyelv már ragadni fog rád. Ha angolul már tudsz, akkor mindegy milyen nyelven tanulsz, a lényeg, hogy élvezd.
2016. jún. 5. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!