Milyen nyelvet tanuljak 2. nyelvként?
Az olaszon kívül bármelyikkel jól jársz - persze az olasz nyelvtudás is értékes, csak nem hasznos "gazdaságilag".
Én amúgy a németet választanám.
Ha már így felteszed a kérdést, gondolom arra célzol, hogy melyiket éri meg jobban tanulni gazdasági szempontból, vagy melyik tudása értékesebb a munkaerőpiacon.
Alapvetően azt mondanám, azt tanuld, amelyik jobban tetszik.
De így azt mondom, válaszd a franciát vagy oroszt.
A német túl mainstream, angol mellett minden második ember azt beszéli, ellenben a franciát lényegesen kevesebben beszélik, az oroszt meg még annál is kevesebben, és ezek is keresett nyelvek.
(Itt most a tárgyalóképes, minimum középfokú szintről beszélek, mert a „voulez-vous coucher avec moi” nem egyenlő azzal, hogy valaki tud franciául, mint ahogy a kák tyibjá závut sem azzal, hogy valaki tud oroszul :D)
Amúgy meg megtanulhatod mind a négyet is, semmi akadálya :D
Én például nem tudtam választani japán és kínai között, ezért mindkettőt megtanultam egymás után
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!