Ez büntetendö Németországban?
Kérem csak az válaszoljon aki tényleg tudja a választ.
Németországban nagy szükségem van a német nyelv kezdöi diplomára minnél hamarabb, és ezért a barátnöm online átment a teszten helyettem, és észrevették, hogy nem én voltam. Lehet neki ebböl valami baja? Kérik annak a nevét, aki a tesztet csinálta.
Ez annyira magyar. Vagy román, mert még abban sem vagyok biztos, hogy magyar a kérdező (kezdő diploma :D).
Sajnos ezek az emberiség szégyenei sosem fogják megérteni, hogy a csalással, hazugsággal megszerzett nyelvvizsga csak káeurópában ér valamit, itt legfeljebb a börtönbe juttathatja, vagy egy életre kiutasítják az országból.
Strafgesetzbuch § 281
Mißbrauch von Ausweispapieren
(1) Wer ein Ausweispapier, das für einen anderen ausgestellt ist, zur Täuschung im Rechtsverkehr gebraucht, oder wer zur Täuschung im Rechtsverkehr einem anderen ein Ausweispapier überläßt, das nicht für diesen ausgestellt ist, wird mit Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr oder mit Geldstrafe bestraft. Der Versuch ist strafbar.
---
Tehát alapból egy évig terjedő szabadságvesztés, de ehhez ideális esetben hozzá adódik az okirathamisítás kísérlete (§ 267) is, ami további öt évig terjedő szabadságvesztés.
Őszintén remélem, hogy aki ilyesmire adja a fejét, annak már nem ez az első összetűzése a törvénnyel és nem ússza meg pénzbüntetéssel.
Kérdező!
Melyik részét nem lehet annak megérteni, hogy ha NEM tudsz németül, akkor NEM hazudhatod azt, hogy mégis tudsz?
Ha nem tudsz letenni egy nyelvvizsgát, akkor nem tudod. Akkor még vársz vele.
Addig vársz, amíg le tudod tenni.
Legalábbis egy jogállamban, és Németország az.
Érthető?
Amúgy csókoltatom azt, aki a kérdést a nyelvtanulási fórumra tette.
Ez nem tanulási kérdés, ez erkölcsi és jogi kérdés!
Huhh.....
Komoly bajok vannak itt, ha nem fogod fel kérdező, hogy ez jogi kérdés, és büntető törvénykönyvi kategória.
Azért kíváncsi lennék rá... kérdező, volt már dolgod ott a törvénnyel?
Mert akkor valószínűleg tényleg le fognak csukni.
Akkor majd megérted?
Írd majd meg, hogy alakult!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!