Angolul tanulni otthon? Tanulási praktikák?
Szeretném elmélyíteni az angol tudásom, de sajnos nincs keretem arra, hogy nyelviskolába menjek vagy különórát fizessek nyelvtanárnak. A kérdésem, hogy miként tudnám fejleszteni az alap angol tudásom otthon, ingyen? Kicsi a szókincsem, illetve nemigazán tudok magamtól beszélni angolul. Sokkal többet megértek, mint amennyit magamtól használni tudok. A hallás utánim se túl jó, de különösen zavar, hogy amit írásban le tudok fordítani magyarra, azokat a szavakat/kifejezéseket nem tudom használni ha nekem kell angolul beszélnem. Mondatalkotás ugyanez.
Bármi érdekel, ami segíthet: alkalmazások, youtube videók, praktikák (pl. nézz filmet angolul, stb.), szóval tényleg bármi jöhet.
A leírtak négyötödét nem tudod egyedül látványosan javítani. A beszédkészséget, amihez partner kell.
Szókincset meg tanulással, olvasással, szövegek hallgatásával.
Szókincs bővítésre nekem egyik tanárom ajánlotta még hogy kis cetlire írjak fel minden nap szavakat és olyan helyeken helyezzem el a lakásban ahol sokszor szembe tűnik. Gondolt itt ilyenekre mint gyakran kézbe vett használati tárgyak, ajtók, hűtő stb…
Unásig ismételt tipp az idegen nyelvű filmek és zenék, ahogy te is írtad (nyilván első körben felirattal) zene meg főképpen úgy hogy olvasod is hozzá a szöveget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!