Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Két év alatt melyikhez lehet...

Két év alatt melyikhez lehet könnyebben megtanulni egy új nyelvet?

Figyelt kérdés
Most fogom szeptemberben kezdeni az egyetemet turizmus vendéglátás felsőoktatási szakképzésen (foszk) és azt mondták a kimeneti követelmény többek között két nyelvvizsga. Egy felsőfokú C1-es illetve egy szakmai középfokú B2-es ami nekem vendéglátáshoz közeli témában lenne. És a szívás, hogy nem lehet azonos nyelvből. Na most én az angolt már 12 éve tanulom és idén érettségiztem is belőle emelt szinten, de fogalmam sincs angolból majd melyik vizsgát válasszam. A másik nyelv, amit most fogok kezdeni az egyetemen az a spanyol lenne. Az a kérdés meg lehet e két év alatt tanulni ezekhez a vizsgákhoz kellően a spanyolt.? Fogalmam sincs mit csináljak, mert szerintem mindkettő borzasztóan nehéz (nyelvvizsgák) és nekem még nincs egy nyelvvizsgám sem. Akinek van tapasztalata tudná tippet adni. Mert akkor ráfekszek a spanyolra hátha, az angolokat pedig tökéletesítem az egyetemen. Nem az angollal lesz baj valószínűleg a spanyollal. Ettől jobban félek pedig tetszik a nyelv maga.

2022. aug. 9. 22:46
A kérdező szavazást indított:
Spanyol B2-es szakmai
Spanyol C1-es sima
Angol B2-es szakmai
Angol C1-es sima
16 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
Az angol emelt érettségid milyen lett? 60% felett középfokú nyelvvizsgával egyenértékű. De ha gyengébb lett, akkor is könnyebb lesz azt feltornászni felsőfokra, mint teljesen nulláról a spanyolt. Tehát én a helyedben spanyol szakmai középre és angol általános felsőre gyúrnék.
2022. aug. 9. 23:19
 2/5 anonim ***** válasza:
#1 az én időmben az emelt angol 60% alapszintű nyelvvizsgát ért és 80-tól közepet, változtattak? 😮
2022. aug. 9. 23:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Jó ideje. Alapszintű nyelvvizsga nincsen amúgy, alapfokú van.
2022. aug. 9. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Kettes: már sok sok éve 60%-tól számít az emelt érettségi középfokú nyelvvizsgának.

Kérdező, ha az emelt érettségi jól sikerült én a helyedben megcéloznám a felsőfokút. Nem csak az egyetemhez, hanem már elvárás szinte, főleg turizmusban.

Spanyolból pedig a szakmai közepet céloznám meg. Mivel azt mondod, hogy egy felső és egy szakmai közép kell.

2022. aug. 9. 23:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Legközelebb ne hallomásra építs, hanem járj utána!

[link]

“A felsőoktatási szakképzésben a szakképzettség megszerzéséhez legalább középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő államilag elismert szaknyelvi vizsga vagy felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.“

Egy nyelvvizsga is elég. Ha rám hallgatsz, a felsoroltak közül a szaknyelvi B2 a legkönnyebb. Csomó volt évfolyamtársam csinálta, mindenkinek elsőre meglett.

2022. aug. 10. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!