Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik nyelvet tudnám könnyebb...

Melyik nyelvet tudnám könnyebben megtanulni? Jiddis vagy héber (ivrit)?

Figyelt kérdés

A héber szerintem nagyon szép, tetszik a jiddis is.

Középfokú angol-némettel melyiket egyszerűbb megtanulni?

(egyébként a jiddis-t is jobbról balra írják?)

Héber nyelv mennyire nehéz? vagyis inkább nyelvtanilag. (nem az óhéberről beszélek, hanem a modern héberről)

2013. márc. 14. 09:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Középfokú némettel egyértelműen a jiddis a könnyebb, mert a német sokban hasonlít a jiddisre (azt hiszem talán abból is alakult ki, és főként a közép-európai zsidók beszélik). A héber meg elég nehéz, főleg az írás miatt, de szerintem jobban megéri.
2013. márc. 14. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a helyedben a hébert kezdeném el. Nyelvtanilag (és főleg a német után) ugyan könnyebb lehet a jiddis, a probléma csak az, h pont a nehezét, a betűket ugyanúgy héber betűkkel írják, és igen, jobbról balra.

Ha már egyszer megtanultad a hébert, a jiddis magadtól is menni fog, viszonylag könnyen és gyorsan.

Állati vicces amúgy, főleg úgy, ha tudsz már németül, gyakorlatilag "rontott" német, héber betűkkel. :D

2013. márc. 14. 22:42
 3/4 anonim ***** válasza:

di yiddisher!

fil leisht vi der ivrit!!

2013. márc. 21. 21:41
 4/4 anonim ***** válasza:
jiddish :)
2013. jún. 16. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!