Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelvet érdemes tanulno...

Milyen nyelvet érdemes tanulnom? Németet vagy franciát?

Figyelt kérdés
Jogász szeretnék majd lenni, amihez ugye fontosak a nyelvek. Angolból már van egy C1-em, spanyolból B2-m. Most szeretném elkezdeni a németet vagy a franciát attól függően, hogy később melyik jelentene előnyt a munkakeresésnél pl.

2022. júl. 26. 08:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igazából velem facebookon jönnek szembe ilyen hirdetések, néha az egyetemen talán szórólapon xD Vannak olyan szaknyelvi kurzusok is, amikért oklevél is jár. Nem kell hozzájuk előfeltétel, viszont szerintem úgy célszerű, hogy tudod már, hogy miről van szó. Ha beírod a Googlebe, hogy jogi szaknyelv kurzus, lesz pár találat. Ezek nem az egyetemen vannak, hacsak nincs valami szerződése az egyetemnek velük. Én sajnos gyenge vagyok nyelvekben, sosem próbáltam ezeket, de nincsenek is ilyen terveim, mint neked. Egy barátnőmnél nemzetközi ügyvédi irodánál úgy tesztelték, hogy már az állásinterjún folyamatosan angolul beszéltették, és minden figyelmeztetés nélkül átváltottak németre, aztán vissza angolra. Még aznap felhívták, hogy megelégedve vannak a tudásával, de letesztelnék a harmadik nyelvét is, amire mondta, hogy nem beszél harmadik nyelvet, ettől függetlenül felvették és már egy éve ott dolgozik. Felsőfokja van mindkét nyelvből, de mindenkit így vizsgáztattak, gondolom aki középfokon volt, azt is, ha volt olyan jelentkező. Hogy miről beszélgettek, azt nem tudom, önéletrajzába belekérdeztek, de a kb. háromnegyed órás-órás beszélgetése gondolom nem ennyiben merült ki. Hallottam már olyat, hogy volt írásbeli forduló is más helyen, de az ügyfelekkel való tárgyalás miatt elsősorban a szóbeli a lényeg mindenhol, azt inkább cégeknél tudom elképzelni. Az iratokat általában úgysem azonnal állítják ki, hacsak nem valami egyszerű ügyről van szó, ahol csak az adatokat kell beírni egy mintára, de azért az ritka, szerintem.
2022. júl. 26. 15:25
 12/14 franciasrac ***** válasza:
49%
3-es, az nagyon nem helyes, németet kb 100 millióan beszélnek, franciát pedig 300 millióan. Ez csak akkor igaz ha csak Európáról van szó
2022. júl. 28. 10:31
 13/14 A kérdező kommentje:

Uuh, 11 ez durva. Felköthetem a gatyám. Viszont akkor ezek szerint a német kell inkább az nemzetközi ügyvédi irodákba?

Egyébként köszönöm a válaszokat.

2022. júl. 28. 12:08
 14/14 anonim ***** válasza:
76%
"franciasrac" válaszoló, a hármas vagyok. Azalatt, hogy "Franciául jóval kevesebben beszélnek, mint németül, de a németet meg talán több helyre várnák el" azt értettem -ha a szövegezésből nem derült volna ki - hogy a magyarországi jogászok közül a legtöbben angol-német nyelveket beszélik, a franciát jóval kevesebben. Nem arról beszéltem, hogy hányan beszélik a világon ezeket a nyelveket.
2022. júl. 28. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!