Érdemes lenne nyelveket tanulnom vagy hagyjam a témát?
Figyelt kérdés
10 éve tanulok németet, angol 3 éve, idén kezdtem olaszul tanulni. A németet nem szeretem, az angol még megy az olasz nagyon szép, de elég nehéz. Szeretnék a nyáron francia nyelvtanfolyamra járni, mert tetszik nagyon. Valamint régi álmom az orosz és/vagy lengyel. Mindkettőre lenne lehetőségem. Sok lenne? Később szeretnék nemzetközi ügyekkel foglalkozni..2015. ápr. 11. 12:49
1/4 anonim válasza:
Ahogy így elnézem, mindenbe belekapkodsz, és semmit se csinálsz végig. Ha az olasz nehéz, akkor a francia még nehezebb lesz, pénzkidobás, ha abba is csak belekapsz. Egyszerre kettőt tanulj, és ha már eljutottál középfokig, akkor kezdj egy harmadikba.
2/4 A kérdező kommentje:
de végigcsinálom, legalábbis tervezem. attól, hogy nem szeretem a németet még kell csinálnom belőle...
2015. ápr. 11. 13:24
3/4 bernarfater válasza:
Amiből biztonságosan meg lehet élni, az a felsőfok. Ha lehet két nyelvből. Ha négy-öt nyelvből van középszintű tudásod, akkor jól megélhetsz, mint szállodaportás például. Ha van szakirányú végzettséged. A "qui si parlano tutte le linque" ugyanis csak a szállodaiparban nyerő.
4/4 anonim válasza:
Minimum 1 nyelvből felsőfok, és egy másikból biztos középfok. Szerintem ha már 2-t tudsz magabiztosan, nem érdemes többel bajlódni, hiszen 2-vel is tökéletesen eligazodhatsz Európán belül is és kívül is mind munka, mind magánélet, mind tanulás szempontjából. Nemzetközi ügyekhez mindenképpen angol felsőfok és egy másik (érdemes lenne abból is felsőfok) nyelv erős középfokú ismerete. Az angol "nemzetközi" nyelv mind Európában, mind Ázsiában, mind a tengerentúlon. Személy szerint ha a környező országokkal szeretnél kapcsolatot tartani, akkor német vagy orosz, ha tágabban gondolkodsz francia vagy spanyol :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!