Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha tolmács vagy fordító...

Ha tolmács vagy fordító szeretnék lenni, milyen nyelveket érdemes tanulnom?

Figyelt kérdés
Most vagyok 11.-es, angolból van egy B2-es nyelvvizsgám, emellett franciául is tanulok. Az ELTE koreai vagy japán szakára szeretnék menni, de nem tudom, hogy ezekkel a nyelvekkel külföldön (pl. Angliában, Amerikában vagy valamelyik ázsiai országban) mennyi esélyem lenne munkát találni. Meg lehet egyáltalán élni tolmácsként vagy fordítóként külföldön?

2014. jún. 6. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:

az angol, francia jó

esetleg német?

2014. jún. 6. 21:03
 2/5 anonim ***** válasza:
A kínai nem érdekel (ha már ázsiai nyelvek)? A kínai-angol tolmácsokra nagy a kereslet nemzetközi kereskedelmi cégeknél.
2014. jún. 6. 21:31
 3/5 anonim ***** válasza:

Én is a kínait akartam javasolni, az angol-francia mellé.

Franciaországban, Párizsban ezzel e felálással nagyon jó munkákat lehet találni, ha nem is pont tolmácsolást.

Fordítást, tolmácskodást legjobb az anyanyelved + egy másik nyelv elsajátításával keresni. Úgy értem, hogy idegen országokban nem keresenek magyarokat ahhoz, hogy pl. franciáról angolra fordítsanak. Ilyesmire megvannak mindenhol a saját anyanyelvű fordítók.

Minden esetre sok szerencsét! :)

2014. jún. 7. 00:46
 4/5 A kérdező kommentje:

Sajnos a német nyelvet nem érzem igazán közel magamhoz.:)

A kínain is gondolkodtam, de azt mondják, hogy elég nehéz.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat! :)

2014. jún. 8. 12:02
 5/5 anonim ***** válasza:
Én csak a franciaországi helyzetről tudok beszélni, és ha a kínait nehéznek találod (és ebben igazad van), akkor az oroszt javasolnám. A turisztikában ezzel a három nyelvvel - angol, francia, orosz - lehet legjobban elhelyezkedni. Mellesleg a kereskedelemben és egyéb, jó kis utazós helyeken is.
2014. jún. 8. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!