Hány nyelven érdemes megtanulni egy fordító/tolmácsnak? Egy frissdiplomás francia tolmács mennyire tud jól elhelyezkedni?
vagy most akkor mi legyen/legyek ?>_________<
nem akarok semmi olyat végezni amihez kell matek,biológia,fizika,föci,vagy kémia, mert nagyon nem szeretem őket.
Én anglisztikás vagyok. Szerintem válaszd a franciát, de igazán jó tolmácsnak lenni nagyon nehéz, még ha nem is hangzik bonyolult feladatnak. De képzeld el magadat, hogy tudnál egy egy időben hallgatni valakit, feldolgozni, amit mond, lefordítani, és beszélni is. Nem könnyű, nagyon nem.
De, tudod gyakorolni. Próbáld ki, hogy bekapcsolod a tévét, és megpróbálsz fordítani. És ne add fel egykönnyen. ;)
Anglisztikával több helyen el tudsz helyezkedni szerintem, de én mégis jobban ajánlanám a franciát. Speciálisabb kicsit.
De a legjobb akkor, ha másoddiplomának használod. Ha valami kérdésed, nyugodtan írj üzenetet! =)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!