Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angoltanároknak miért mániájuk...

Angoltanároknak miért mániájuk, hogy a századik, teljesen felesleges igeidőt is jól begyakoroltassák?

Figyelt kérdés

Se C1-es nyelvvizsgámon, se Amerikában élve élő beszédben nem találkoztam a néhány alap igeidőn kívül többel, de írott szövegben is ritkán.

Sok olyan magyar nyelvtanulóval találkozom, aki nem képes folyékonyan beszélni, mert nem ismeri az "angolos" kifejezéseket, hanem úgy próbál beszélni, hogy magyarul kigondolja és fejben lefordítja. És még a kiejtése is elég rossz (R, W, Th kiejtése pl.)

Viszont az be van rajta hajtva, hogy hogy épül fel a Future Perfect Continuous.

2022. júl. 4. 12:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%
Te kérdező, 12 igeidőről beszélünk. 12 fogalom... Ez a kettes szorzótábla meg a hármasból még a 3x3-ig... Hattal már nem tudsz szorozni?
2022. júl. 4. 19:49
 12/18 anonim ***** válasza:
31%

na, válaszolok, mert nem sok értelmes választ kaptál.

én meg azt nem értem, min csodálkozol.

a lexikális tudásra épülő magyar oktatási rendszer orbitálisat bukott, miért pont az nyelvet tanítanák normálisan?:)

a kéttannyelvűk sulik és pár elitgimnázium kivételével Mo-on hulladék a nyelvoktatás, sokszor az angoltanárok sem beszélek igazán jól a nyelvet, illetve persze beszélek, de érződik rajtuk, h könyvből tanulták.

Itt a NYELVRŐL tanítok, nem a nyelvet.

arról nem beszélve, h elképesztő hülyeségeket hallottam angoltanároktól (ezen az oldalon is), pl. a th helyett sosem ejtenek az angolok/amerikaik t-t, vagy h az "as of" csak azt jelenti, h mostantól.

2022. júl. 26. 15:34
 13/18 anonim ***** válasza:
51%

Ahogy az utolsó is leírta, az egész magyar oktatási rendszer egy marék lepkét nem ér. Már csak ezért is vicces, hogy hogy nekiesik a krédezőnek a sok tájékozatlan/szolgalelkű válaszadó, mert a magyarok nyelvtudása az egyik legrosszabb a unióban, tehát érthető, hogy valaki felveti, hogy itt azért komoly gondok lehetnek.

Az átlag angoltanár könyvből tanulta a nyelvet (általában brit angolt), a kiejtése is hagy némi kívánnivalót maga után. Az igaz, hogy nincs is sok lehetőségük normálisan oktatni, de ahogy észrevettem, nem is nagyon akarnak, és oktatáson kívül nem is nagyon használják a nyelvet, így fogalmuk sincs arról, hogyan is kéne beszélni.

Felmész bármelyik angol fórumra, és azt tapasztalatod, hogy 20 éves külföldi lányok lényegesen jobban beszélnek angolul, mint az átlag angoltanár. Vagy mi tudom én, bemész egy komolyabb céghez, vagy egy olyan fogorvosi rendelőbe, ahol külföldiek is megfordulnak, azt látod, hogy simán jobban beszélnek, mint az átlag angoltanár.

Összesen egy olyan angoltanárom volt, aki tényleg tudott angolul, mert Angliában viszont az amerikai angolt egyáltalán nem ismerte, az számomra felfoghatatlan volt, mert ha kimész Olaszországba, vagy felmész megnézni egy videót a youtubeon, nagy eséllyel amerikai angollal fogsz találkozni.

2023. márc. 23. 16:20
 14/18 anonim ***** válasza:

Ugyan már. Hát az az "utolsó" aztán válogatott ostobaságokat ír. Te meg melléállsz. :D :D :D

Ha szerinte "elképesztő hülyeségeket hallottam angoltanároktól (ezen az oldalon is)", akkor linkeljen be már vagy 15 példát ezen oldalról. De azt is tegye mellé, honnan tudja, hogy aki kijelenti a rosszat, az angoltanár.

Ez meg:

"a lexikális tudásra épülő magyar oktatási rendszer orbitálisat bukott"

...egy tudatlan, de aljas lélek alaptalan savazása. először is, van, ami lexikális, ha a fogóval kihúzott feje tetejére áll is. Hogy van Magyarországon bauxit, és hogy hol, azt hogyan lehet másképp tanítani? :D

2023. márc. 23. 23:15
 15/18 anonim ***** válasza:

#14: Pont ez az: miért kell egyáltalán azt tanítani, hogy Magyarországon hol van bauxit? Ezen tudás birtokában jobban fogja a munkáját végezni egy fogorvos, egy bolti eladó, egy taxisofőr vagy egy angoltanár? Vagy jobb szülő lesz ettől valaki? Erősen kétlem.

Ez felesleges lexikális tudás, ami, ha valakit mégis érdekel, 5 másodperc alatt kiguglizható.

2023. márc. 24. 07:33
 16/18 anonim ***** válasza:
61%
Ami meg az alapkérdést illeti, mindne nrmális embernek felmegy az agyvize "a századik igeidő" olvastán. Neked nem? Akkorte sem vagy normális. Miként már itt íartam, hát 12 van... És ebből 8 teljesen egyértelmű a gyogyósoknak is. És, mint más meg megírta, ezek olyan jelentésárnyalatokat hordoznak, amelyeket a magyar csak különféle kiegészítésekkel, határozószókkal, stb tud érzékeltetni, tehát nem feleslegesek. Ezt, látom, a kérdező se, meg te sem érti és érted. Hát, így az is nehéz lesz, hogy a villamost a forgószéltől megkülönböztessétek, hogy melyikre lehet felszállni.
2023. márc. 24. 08:53
 17/18 anonim ***** válasza:

Te még magyarul is alig tudsz. Szóval az (nyelv) oktatást inkább ne fikázd ha még az anyanyelvedet se ismered rendesen.

2023. júl. 27. 17:08
 18/18 anonim ***** válasza:

Amit általánosban és középiskolában tanulsz azt pont azért tanítják mert ott nem tudják, hogy te most ilyen meg olyan szakbába akarsz menni. És nem is fogják külön neked személyre szabni a keret tantervet.

2023. júl. 27. 17:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!