Angoltanároknak miért mániájuk, hogy a századik, teljesen felesleges igeidőt is jól begyakoroltassák?
Se C1-es nyelvvizsgámon, se Amerikában élve élő beszédben nem találkoztam a néhány alap igeidőn kívül többel, de írott szövegben is ritkán.
Sok olyan magyar nyelvtanulóval találkozom, aki nem képes folyékonyan beszélni, mert nem ismeri az "angolos" kifejezéseket, hanem úgy próbál beszélni, hogy magyarul kigondolja és fejben lefordítja. És még a kiejtése is elég rossz (R, W, Th kiejtése pl.)
Viszont az be van rajta hajtva, hogy hogy épül fel a Future Perfect Continuous.
Te amikor kiköltöztél Amerikába, nem így beszéltél?
Én nem éltem sem Amerikában, sem Angliában, de biztos vagyok benne, hogy az "angolos" kifejezések nem egyeznek. Az iskolában mire kellene felkészíteni? Amerikára, Angliára, Ausztráliára? Esetleg Írországra, vagy a világ egyéb országaira, ahol angolul beszélnek? Az iskolában megtanulják az alapot, a való életben meg a használt beszélt nyelvet. Ez magyarul sem egyezik meg. Egyetlen magyar nyelvkönyvben sem fogod megtalálni a "Mi a tököm ez?" kérdést, pedig az országban mindenhol értik.
#2 / #3 Sztenderd (általában brit) angolt tanítanak, kb. amit BBC-n beszélnek. Nem ezen változtatnék és nem is a szlengre gondoltam, az teljesen más tészta. Hanem hogy ne ott tartsunk X év angoltanulás után is, hogy kigondolja magyarul, fejben "átváltja" a szavakat angolra, majd a nyelvtantáblázatokat felidézve próbáljon összerakni egy mondatot. Ez eleinte persze így megy, de így soha nem fog se folyékonyan beszélni, se "angolosan".
Azt állítom, hogy a ritkább igeidők nem annyira fontosak. Énszerintem hasznosabb lenne, hogy ha már valaki tud többé-kevésbé összefüggően folyékonyan beszélgetni a gyakori igeidőkben, majd utána lehetne foglalkozni a ritkábbakkal.
#6, tulajdonképpen mi a kérdés?
Eleve nem minden nyelvtanulónak célja, hogy úgy beszéljen, mint akinek anyanyelve az angol.
Olyan dolgokra panaszkodsz, amik megkerülhetetlen részei a nyelvtanulásnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!