Ha nem a németet választom második nyelvnek , akkor minden más opció értelmetlen és hasztalan?
Mindenhol azt olvasom , hogy a német a legfontosabb, de ha esetleg valakinek ez a nyelv nem tetszik , nem szeretné tanulni akkor van más értelmes opció?
Nekem az olasz és a spanyol tetszik de lehangoló mindenhol azt olvasni , hogy ezek teljesen értéktelenek és hasztalanok.
nyilván, ha van belső motiváció könnyebb elindulni és megtartani a nyelv iránti lelkesedést.
EUb-ban a három fő nyelv, amit szoktak mondani már-már hagyományból is, az angol-német-franica hármas. a német-francia jelentősége fokozatosan csökken, hiszen az angol az uralkodó nyelv, ma már szinte alap, és a rohanó világban, kinek van ideje még 1 vagy akár két nyelvet megtanulnia, ha tökéletesn el van az angollal, hacsak nem hobbiként érdekli egy-egy nyelv
én azt mondom , hogy az angol legyen egy nagyon stabil C1 és az adott szakmai nyelvet keresztül-kasul ismerje az ember, úgy nem lőhet mellé.
némettel valószínűleg több helyre keresnek embert, hiszen több német cég van itthon, mint olasz vagy spanyol. szóval, természetesn azt kell eldönteni, hogy mi a cél. ahol dolgozni fogsz, mit kérnek. ha pedig az angol elég, én mindenképpen csak szeretetből, hobbiként állnék neki egy második nyelvnek.
Spanyol egyaltalan nem hasztalan nyelv, csak europaban nem veszed sok hasznat.
En azert tanulom a spanyolt mert USAban elek, itt nagyon sok a spanyol anyanyelvu aki nem beszeli az angolt. Pl a szomszedom is mexikoi es angolul nagyon minimalisan tud csak.
arab, kínai, hottentotta - ezeket felejtsd el, nyelvzseninek kell lenni, h. perfektté válj belülük.
érdemes a franciába és olaszba gondolkozni.
a német után az olasz cégek vannak még jelentékeny arányban hazánkban, spanyolt nem javaslom, főleg ne dél-amerikai desztinációkba gondolkozz, távol van, magas a kriminalitás, világ legveszélyesebb helyei onnan kerülnek ki, sok helyen a gazdaság gyenge.
a franciásokat nagyon keresik, idehaza kevesen beszélik, csak nyerni lehet vele, de nehezebb, mint az olasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!