A CCleaner valóban annyira hasztalan, parasztvakító alkalmazás lenne, mint amilyennek az ismerőseim beállítják?
Ismerőseim többször is szidták ezt az alkalmazást, előhoztak olyanokat, hogy messzemenőleg több gondot okoz(hat) a rendszeren, mint hasznot; hogy hülyeségbe hajszolja bele az embert, parasztvakítás, meg hogy arra jó, hogy a semmirekellő emberek pár gombnyomástól rendszergazdának képzeljék magukat, de csak a rendszert cseszik el vele.
Sokszor hallottam azt a "szállóigét" a program kapcsán, hogy : "Ami működik, azt nem javítjuk meg".
Úgy rémlik, hogy régebben, talán még az XP-s korszakban, valóban rossz híre volt a programnak... de ez azóta is igaz?
Akkor miért él még mindig az oldal weboldala, meg a készítő vállalat? Vagy az emberi lustaságra, laikusságra ennyire jól rá tudták építeni ezt a dolgot?
Igen, töröld le minél előbb. Énis megszabadultam tőle már évek óta és a gépem olyan mint újkorában
Ezek hasztalan varázsprogramok mint az iobit advanced system care vagy az iobit driver buuszter 83284738
Soha sem volt igazán jó semmire, egyedül a registry takarítás ért valamit, minden mást meg lehetett csinálni máshogy, két kattintással.
De ha annyira használni akarja valaki, és odafigyelve, ésszel futtatja le havonta mondjuk 1-2x, akkor nem okoz gondot. De annak, hogy a rendszerrel együtt induljon és folyamatosan fusson feleslegesen, semmi értelme.
A hasonló programok, mint pl. az Advanced System Care, szintén nem jó semmire, az összes funkcióját el lehet érni a program nélkül, kézzel is. Ráadásul maga a program nem tudja, hogy neked szükséged van-e egy adott Windows szolgáltatásra, így simán hajlandó letiltani azt is, amit nem kéne. Utána meg megy a sipákolás, hogy nem működik a nyomtató (naná, mert a program kilőtte a print spooler service-t), elállítódott a gép órája (mert a program kilőtte az NPT service-t), stb.
Sokkal jobb, ha az ember megtanulja, hogy mihez szabad nyúlni és mihez nem, és kézzel optimalizálgatja a rendszert. Autorunra egyébként sokkal jobb a Systinternals csomag autoruns programja, de ott tényleg nagyon kell figyelni, mert simán le tud tiltani az ember fontos rendszerszolgáltatásokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!